İBB'de 26 başkan danışmanı 32 Bin 89 TL maaş alacak

İBB'de 26 başkan danışmanı 32 Bin 89 TL maaş alacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, ocak ayı 4'üncü birleşimi Saraçhane'de gerçekleşti.

İBB'de 26 başkan danışmanı 32 Bin 89 TL maaş alacak
16px
24px
13.01.2023 08:09
ABONE OLgoogle

Toplantıda başkan danışmanlarına ödenecek ücret tespiti görüşüldü. Gündem maddesinde, danışmanlara 32 bin 89 lira brüt maaş verilmesi teklif edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu, aralarında Murat Ongun, Ertan Yıldız, Yiğit Oğuz Duman ve Özlem Filiz Doğan'ın da bulunduğu 26 danışman için ilk 6 ayda brüt 32 bin 89,50 TL ücretin verilmesini uygun gördü.

DANIŞMANLARA HUZUR HAKKI 

İBB'de danışman olan kişilerin birden fazla belediye iştirakine yönetim kurulu başkanı ya da yardımcısı olarak atanıp çoklu maaş aldıkları tespit edilmişti.

Örneğin, danışmanlardan Murat Ongun aynı anda İBB Sözcüsü, Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Ulaşım Hizmetleri ve Araç Kiralama Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmış ve her bir görev için ayrıı maaş aldığı ortaya çıkmıştı.

İBB şirketleri içinde yönetim kurulu başkan ve yardımcılarına memur maaşlarından kat kat fazla, 'huzur hakkı' adı altında düzenli aylık ödeme yapılıyor.

Barış Savaş/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde