İBB, TÜGVA'dan aldığı yurt binasını İstanbul Üniversitesi'ne verdi

İBB, TÜGVA'dan aldığı yurt binasını İstanbul Üniversitesi'ne verdi

İBB, AK Parti döneminde Türkiye Gençlik Vakfı'na verilen yurt binasını, İstanbul Üniversitesi'ne tahsis etti.

İBB, TÜGVA'dan aldığı yurt binasını İstanbul Üniversitesi'ne verdi
16px
24px
23.07.2020 15:17
ABONE OLgoogle

İstanbul Üniversitesi'yle imzalanan protokole göre binanın onarım masraflarını ve kirasını İBB ödeyecek. İBB, toplam kontenjanın yüzde 5'ini geçmemek şartıyla kendi belirlediği dar gelirli öğrencilerin yurt hizmetlerinden faydalanmasını talep edebilecek. Diğer devlet üniversitesi öğrencileri de kontenjan bulunması durumunda yurtta kalabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), önceki AK Parti yönetiminin işletmesini Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) verdiği yurt binasını, İstanbul Üniversitesi’ne (İÜ) tahsis etti. İBB ile İ.Ü. arasında imzalanan yurt protokolü Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyeleri arasında N. Bilal Erdoğan ile İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da bulunuyor.

İ.Ü. Rektörlüğü, 26 Eylül 2019’da Silivri açıklarında meydana gelen depremde yurt binalarının hasar görmesi üzerine, acil yurt binası ihtiyacı için İBB’ye başvurdu. İki kurum arasında yapılan çalışma sonunda, İBB’nin 2015 yılında yurt olarak kullanılmak üzere kiraladığı ve işletmesini TÜGVA’ya verdiği Maslak’taki binanın tahsisinde anlaşıldı. İBB söz konusu binayı, Çiftkurtlar’ın sahibi SMC Yönetim Danışmanlık ve Tic. A.Ş.’den 2015 yılında 5+5 yıllığına kiralamıştı.

Vakıflarla protokolleri iptal eden İBB, Büyükdere Caddesi’nin üzerinde Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin girişinde bulunan Çiftkurtlar’a ait bina için İ.Ü. ile yeni bir protokol imzaladı. İBB eski Genel Sekreteri Yavuz Erkut ve İ.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak arasında imzalanan protokol, onay için İBB Meclisi’ne sunuldu ve oybirliğiyle onaylandı.

ONARIMLARI İBB YAPACAK

İBB ve İÜ arasında imzalanan protokole göre yurt binasının tadilat ve onarımları belediye tarafından yapılacak. Protokol yürürlükte olduğu sürece binanın kirası İBB tarafından ödenecek. İBB, dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz veya engelli öğrencilerin bedelsiz olarak yurt hizmetinden faydalanmasını talep edebilecek. Ancak bu sayı yurt hizmetinden faydalanan öğrenci kontenjan sayısının yüzde beşini geçemeyecek.

Yurt binasından öncelikle İÜ öğrencileri yararlanacak. Açık kontenjan bulunması durumunda diğer devlet üniversitelerinin öğrencileri de yurt hizmetinden yararlanabilecek.

Protokol 23 Şubat 2022 tarihine kadar geçerli olacak. İstenmesi durumunda protokol bir yıl daha uzatılabilecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu daha önce, belediyenin önceki yönetim zamanında çeşitli vakıflara kiraladığı yurtlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Adama, kişiye, kişilere, gruplara, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet işi bitti! İstanbullulara hizmet dönemi başlayacak” demişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde