Hyundai'dan sonra Assan Foods'u da satan Kibar, sanayiden çıkıyor mu?

Hyundai'dan sonra Assan Foods'u da satan Kibar, sanayiden çıkıyor mu?

Hyundai Assan Otomotiv’deki hisse satışının ardından Assan Foods’u da satan Kibar Holding'in yeni stratejisi ne?

Hyundai'dan sonra Assan Foods'u da satan Kibar, sanayiden çıkıyor mu?
16px
24px
16.06.2021 04:53
ABONE OLgoogle

Ali Kibar, “Sanayicilikten çekilmiyoruz, aksine daha ölçekli yatırımlar yapacağız” dedi

Geçen yıl Hyundai Assan Otomotiv Sanayi'ndeki yüzde 30 hissesini Koreli otomotiv Hyundai Motor Company'e devreden Kibar Holding, ketçap, mayonez ve sos üreticimi yapan gıda şirketi Assan Foods'u Amerikalı The Kraft Heinz'a (Kraft Heinz) satınca "Kibar sanayicilikten çekiliyor mu?" sorusu akla geldi. Kibar, Hyundai'da direksiyonu devretti!

 Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, "Sanayicilikten çıkmıyoruz. Aksine daha büyük işlere odaklanmak için bazı sektörlerden çekiliyoruz. Önümüzdeki dönemde büyük satın almalar ya da yeni yatırımlar yapabiliriz. Nakitte kalma niyetimiz yok. İstihdama ve yatırıma devam edeceğiz" diye konuştu. ABD'li gıda devi, Assan Gıda'yı kaç milyon dolara alıyor?

TEKNOLOJİK YATIRIMLAR ODAĞINDA

Rekabet Kurulu'nun onayının alınması ve diğer ön koşulların sağlanmasının ardından Assan Foods, Susurluk ve İzmir tesislerindeki faaliyetlerine Kraft Heinz'in bünyesinde devam edecek.

Bunun bir küçülme değil portfolyo yenileme olduğunu söyleyen Kibar, daha ölçekli yatırımlara odaklandıklarını belirterek, "Odağımızda teknolojik ve sürdürülebilir yeni nesil yatırımlar konusu var" mesajı verdi.

YURTDIŞINA BAKIYOR

Yurtdışı yatırım fırsatlarına baktıklarını da söyleyen Kibar, "Daha önce bizim almak istediğimiz bir firma vardı yurtdışında. Ancak başka bir kurum aldı onu ve işi yürütemiyorlar. Bu konuyu tekrar gündemimize alabiliriz. Halen bu konudaki araştırmalarımız ve temaslarımız sürüyor" dedi.

ALÜMİNYUMA DEV YATIRIM

YURTIÇINDE mevcut sektörlerdeki yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Kibar, buna örnek olarak alüminyum yatırımlarını gösterdi.

Geçen hafta yatırım kapsamında makine kurulumlarının gerçekleştiğini söyleyen Kibar, "65-70 milyon dolarlık bir yatırım" dedi.

Feride Cem/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde