Hürriyet Gazetesi ekonomi servisinde deprem!

Hürriyet Gazetesi ekonomi servisinde deprem!

Hürriyet gazetesi dün 50'den fazla çalışanın işine son vermişti. Bugün de ekonomi servisinin deneyimli isimleri işten çıkarıldı.

Hürriyet Gazetesi ekonomi servisinde deprem!
16px
24px
31.10.2019 10:21
ABONE OLgoogle

Hürriyet Gazetesi'nde işten çıkarma operasyonu devam ediyor. Dün 50'den fazla muhabir ve editörü işten çıkaran Demirören Medya Grubu, bugün de ekonomi servisinin deneyimli editör ve muhabirlerini işten çıkardı. 

Gazete yönetimi bugün “taktik” değiştirdi. Dün gazeteciler evlere gönderilen tebligatla işlerine son verilirken, bugün İnsan Kaynakları Departmanı’na çağrıldılar.

Edinilen bilgilere göre gazeteninin deneyimli ekonomi muhabiri ve 'Delimisin Sen' kitabının yazarı Ceyhun Kuburlu, bilişim editörü Ahmet Can Şit, yıllarca otomotiv editörlüğü yapan Emre Özpeynirci ve 25 yıldır ekonomi servisinde çalışan Ömür Kırbaşlı da işten çıkarılan isimler arasında. 

Ayrıca muhabir Arda Akın, muhabir Ece Emre, editör Deniz Türsen, editör Deniz Dallı, editör Levent Korkut ve Kelebek'ten Nigar Akan… Bu tasfiyeyle, gazetenin haber merkezindeki editör sayısı bir düştü. İşten çıkarılan Levent Korkut’un kanser tedavisi gördüğü öğrenildi.

Hürriyet tarihinde bir ilk: Çalışanlar postadan gelen tebligatla işten çıkarıldıklarını öğrendi

Hürriyet'te iş akdi fesh edilenler arasında ek yayınlar yayın yönetmeni Çınar Oskay, fotoğraf editörü Sebati Karakurt, spor yazarı Kenan Başaran, seyahat eki sorumlusu Serkan Ocak ve editörler Banu Tuna, İpek Yezdani, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş, Dürdane Kırçuval gibi isimler var. Toplam sayının 50’ye yakın olduğu belirtiliyor.

İşten çıkarılanlardan kıdem tazminatı hakkı kazanmak için bir haftası kalan gazetecinin de olması, Hürriyet'in işten çıkarırken 'hesap yaptığı' tartışmalarını da alevlendirdi.

Çalışanlara posta yoluyla ulaşan tebligatta kararın 25 Ekim'de alındığı ve gerekçesinde "Yönetim Kurulu'nun işletmesel kararı" yazdığı görüldü.

Tüm bu tasfiyelerin perde arkasına dair iki gerekçe konuşuluyor:

Biri, sendikalı gazetecileri kovmak; diğeri ise Sabah-A Haber grubundan isimleri Hürriyet’e doldurmak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde