Hulusi Belgü ‘Kayseri-Çorum arasındaki para trafiğini yönetti’

Hulusi Belgü ‘Kayseri-Çorum arasındaki para trafiğini yönetti’

‘Demir Yumruk’ operasyonunda tutuklanan, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi Forum İstanbul dahil 13 AVM’nin sahibi Multi Türkiye’nin CEO’su Hulusi Belgü’nün ifadesine Halktv.com.tr ulaştı.

Hulusi Belgü ‘Kayseri-Çorum arasındaki para trafiğini yönetti’
16px
24px
09.07.2022 11:19
ABONE OLgoogle

Hüseyin Eryılmaz ile yoğun bir telefon trafiği olan Belgü, Kayseri-Çorum arasında gidip gelen milyonlarca dolarlık trafiği organize etmekle suçlanıyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen ‘Demir Yumruk’ operasyonu Türkiye tarihinin en büyük ‘mali suç’ operasyonlarından biri olarak kayda geçti. Erol Evcil, Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak’ın liderlik ettikleri iddia edilen 3 gruba yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan en kritik isim, Fenerbahçe yöneticiliği de yapan Hollandalı Multi’nin Türkiye CEO’su Hulusi Belgü oldu. Belgü aynı zamanda Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nin de 6 yıl başkanlığını yapmıştı. Fenerbahçe eski yöneticisi Hulusi Belgü tutuklandı

İkili arasında yoğun telefon trafiği

Önceki gün, Eryılmazlar Metal’in sahibi Hüseyin Eryılmaz’ın liderlik ettiği grupla birlikte adliyeye sevk edilen Hulusi Belgü de tutuklandı. Belgü’nün Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgu zaptına Halktv.com.tr ulaştı.

Tutanağa göre, Belgü ile Eryılmaz arasında 31 Mart -16 Haziran 2022 arası dönemde yoğun bir telefon trafiği söz konusu. İkilinin haftada bir görüştükleri bilgisi telefon dinleme kayıtlarına yansıdı.

İkilinin görüşme kayıtlarının, iki konuda yoğunlaştığı anlaşılıyor. Bu konulardan ilki, Kayseri-Çorum arasındaki yoğun döviz transferi. Buna göre, Kayseri’den Çorlu’ya çantalar içinde TL gönderiliyordu. Söz konusu paralar Çorum’daki dövizcide dolara çevrilerek yine elden Kayseri’ye Eryılmaz’ların şirket merkezine gönderiliyordu.

‘Dolar almasına aracılık etti’

Hulusi Belgü, emniyette ayrıntılı ifade verdiğini bu ifadenin dikkate alınmasını istedi. Belgü adına savunma yapan avukatı ise şunları kaydetti:

“Tapelerin tamamında Çorum’a gidecek paralardan söz ediliyor. Paraların gittiği yerin Çorum olması önem arz ediyor. Zira, müvekkil ile Çorum’daki Ahlatçı Döviz’in sahibi Ahmet Ahlatçı arasında geçmişten gelen bir tanışıklık ve dostluk var. Bu nedenle, ihtiyacı olduğunda piyasa kurlarının biraz altında döviz alabiliyor. Hüseyin Eryılmaz da dostu olduğu için, iki dostu arasında aracı olmuş ve Eryılmaz’ın uygun fiyatlı döviz satın almasına aracı olmuştur.”

Kayseri- Çorum arası para trafiği

Multi Türkiye CEO’su Belgü’nün avukatı, savunmasının devamında “Tapelere bakıldığında bütün paraların Kayseri’den Çorum’a gönderildiği, Çorum’dan döviz alınıp aynı kişiler tarafından Kayseri’ye gönderildiği açıktır.

Müvekkilin, Hüseyin Eryılmaz ile Osmaniye’deki Platinum fabrikasındaki faturasız mal satışlarına ödemede aracılık ettiği iddiası temelsizdir. Elden TL götürüp döviz alınmasının sebebi işlem maliyetini düşük tutmaktan ibarettir” diye konuştu.

CEO Belgü ‘tercümanlık’ yaptı

Belgü’nün avukatı, müvekkilinin sahip olduğu demir çekil tesisindeki hisselerini 2016’da sattığı bilgisini vererek şunları kaydetti :

“Müvekkil, Platinum Demir Çelik’teki hisselerini 2016’da devretmiş hiçbir ilgisi kalmamıştır. Bahsi geçen şirketin yüzde 70 hissesi Hintli Platinum grubudur. Bu grubun temsilcileri Türkçe bilmemekte.”

Belgü’nün avukatı, müvekkilinin, Eryılmaz ile Hintliler arasındaki görüşmelere tercümanlık ettiğini öne sürdü.

Kimler tutuklandı

Bu arada operasyon kapsamında tutuklanan isimler arasında Erol Evcil, eniştesi Fırat Ardıç, mali müşavir Sadun Budinli, Hüseyin Eryılmaz, kardeşi Soner Eryılmaz ile mali müşavir Ahmet Nayansak tutuklanan 29 kişi arasında yer aldı.

Türkiye’nin en büyük AVM’si Multi’nin

Öte yandan Hulusi Belgü’nün, Türkiye’deki yatırımlarının CEO’su olduğu Multi’nin Avrupa genelinde 80 AVM’si bulunuyor. 13 ülkede faaliyet olan Multi’nin sahibi olduğu Forum İstanbul, Türkiye’nin de en büyük AVM’si konumunda. Marmara Forum, Forum Aydın, Forum Bornova ve Forum Kayseri, dünya devinin Türkiye’de sahip olduğu 13 AVM’den bir kaçı. Tutuklanan Hulusi Belgü de söz konusu 13 AVM’nin ‘patronu’ konumunda.

KAYNAK: halktv.com.tr

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde