Hull City, Acun Ilıcalı'nın kulübü satın aldığını resmen açıkladı

Hull City, Acun Ilıcalı'nın kulübü satın aldığını resmen açıkladı

Hull City, kulübün Acun Ilıcalı tarafından satın alınma sürecinin tamamlandığını açıkladı

Hull City, Acun Ilıcalı'nın kulübü satın aldığını resmen açıkladı
16px
24px
19.01.2022 21:41
ABONE OLgoogle

İngiltere Championship ekiplerinden Hull City, ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın kulübü satın alma işlemlerinin tamamlandığını "Yeni Dönem" yazılı görselle paylaştı.

İngiltere Futbol Federasyonu'nun onaylaması ile birlikte "Acun Medya Grubu"nun kulübü satın alma işleminin tamamlandığı doğrulandı. Resmi siteden yapılan ilk açıklamada Ilıcalı’nın da ilk sözlerine yer verildi.

Acun Ilıcalı, “Bugün en büyük hayallerimden birini gerçekleştirdiğim için mutluyum. Hull City ile güzel bir yolculuğa başlıyoruz. Taraftarlarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz çok büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz var” ifadelerini kullandı. 

Hull City’nin eski sahibi Assem Allam, 11 yıl boyunca yaptıkları görevden mutlu ayrıldıklarını belirti.

Acun Ilıcalı’nın kanalının yılbaşı programında Hull City müjdesini vermiş, ardından resmi işlemlerin tamamlanmasını beklediklerini ifade etmişti. Kulübün resmi sitesinden yapılan duyuruda, “Satın alma, İngiliz Futbol Ligi tarafından onaylandı ve Acun Medya’nın kulübün tüm kontrolünü ele aldığını” ifadesine yer verildi.

Acun Ilıcalı, bu akşam MKM Stadı’nda Blackburn Rovers ile oynanacak lig maçında tribünde olacak.

Hull City, 24 takımın mücadele ettiği ve Premier Lig’in bir altında olan İngiltere Championship’te 25 maç sonunda 23 puanla 19. sırada yer alıyor.

6 aydır Hull City'i satın almak için girişimlerde bulanan Acun Ilıcalı'nın, Allam ailesiyle yaklaşık olarak 24 milyon euro karşılığında anlaşmaya vardığı aktarılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde