Hükûmete yakın yazarlarla tartışan Bakan Varank’a Yeni Akit yazarından destek: Kuklaların ipi kimin elinde?

Hükûmete yakın yazarlarla tartışan Bakan Varank’a Yeni Akit yazarından destek: Kuklaların ipi kimin elinde?

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, dün kaleme aldığı yazısında elektrikli traktörlere ilişkin 2019 yılında yazdığı bir yazısından dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kendisine dava açtığını ve davayı da Bakan Varank'ın kazandığını yazdı.

Hükûmete yakın yazarlarla tartışan Bakan Varank’a Yeni Akit yazarından destek: Kuklaların ipi kimin elinde?
16px
24px
31.07.2022 15:19
ABONE OLgoogle

Varank'ın açıklamasına hükûmete yakın Sabah gazetesi yazarları Hilal Kaplan, Salih Tuna ve Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur tepki gösterdi. Bakan Varank'ın destek veren hesabı paylaşan Kaplan, "Leşlerin takdirini almamak lazım" paylaşımını yaptı. Varank'a destek Yeni Akit yazarı Halil Kışlacık'tan geldi. Kışlacık, "Kuklaların ipi kimin elinde?" diye sordu. 

Kışlacık yazısında, "İlk kurşunu tabii ki CHP ve medyası attı; Bakan Mustafa Varank, gençlere “Üniversiteye başlıyorsanız kafanızdaki ilk hedefiniz bir yerde istihdam edilmek olmamalı” demiş, hedef iş bulmak olmayacaksa neymiş, herkesin dayısı bakan değilmiş falan... İkinci kurşunu Türkiye gazetesinden Fuat Uğur attı... Sever böyle ara ara ortalara düşmeyi... 2019 yılında Fuat Uğur’un bir “süre izne çıkmak” ve ne gazetesinde ne başka bir yerde bulunamaz hale getirmek zorunda kaldığı bir yazısı yüzünden, Bakan Varank, kendisine dava açmış, kazanmış. Diyor ki Fuat Bey, Mustafa Varank daha çocukken gazetecilik yapıyormuş, neyi nasıl yazacağını bilirmiş, Bakan haksızmış, falanmış filanmış... Peşinden de malum “Biz Reis için canımızı veririz” diyen ama iş icraata gelince, mesela darbe gecesi ortalıkta görünmeyen tayfa, hurra!" ifadesini kullandı.   Bakan Varank, 'tetikçi' dediği Fuat Uğur'a icra gönderdi!

Kışlacık şunları kaydetti: 

"Son kurşunu ise, ırkçı faşist Ümit Özdağ attı. Bayram değil, seyran değil, Varank’ın bunca saldırıya hedef olmasının sebebi nedir? Kuklaların ipi kimin elinde? "

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde