Hoş Geldin 2022! Türkiye yeni yıla çoşkuyla girdi

Hoş Geldin 2022! Türkiye yeni yıla çoşkuyla girdi

Türkiye genelinde, vatandaşlar 2022 yılına kutlama yaparak girdi. İstanbul Karaköy'de vatandaşlar davul ve zurnayla eğlenirken, insanların Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne akın ettiği görüldü.

Hoş Geldin 2022! Türkiye yeni yıla çoşkuyla girdi
16px
24px
01.01.2022 00:10
ABONE OLgoogle

Türkiye genelinde yılbaşı kutlamaları coşkulu bir şekilde gerçekleşti. İstanbul Karaköy’de vatandaşlar, iki davulcu zurna eşliğinde yeni yıl için sokağa çıktı.

Sesi duyan vatandaşlar davul ve zurnanın etraflarına toplanırken, bazı insanlar dans ederek eğlendi, kimiyse cep telefonuna sarılarak, o anları kayda aldı. Eğlenen bazı insanlar davulculara bahşiş vermeyi ihmal etmedi. 

VATANDAŞLAR İSTİKLAL CADDESİ’NE AKIN ETTİ

Her yılbaşında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne vatandaşlar bu yılda adeta akın etti. Yeni yıla dışarıda girmek isteyen vatandaşlar soluğu Taksim ve İstiklal'de alırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için önlem aldı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, yılbaşını Taksim Meydanı’nda kutlayan vatandaşların ve turistlerin güvenliğinin sağlanması için meydan ve civarında birçok önlem alındı. Getirilen demir bariyerler günün ilk saatlerinde meydan çevresine yerleştirildi.

Atlı birlikler ve zırhlı araçlarda hazır bekletilirken, alana giriş çıkışlarda polis tarafından vatandaşlar didik didik arandı. Meydandaki güvenliği sağlamak için devriye gezen ‘Atlı Polisleri’ gören vatandaşlar ve turistler cep telefonlarına sarılıp, fotoğraf ve video çekti.

Taksim Meydanı’na girişlerde kurulan uygulama noktasında alana giriş yapan kişiler hem üst aramasından geçirildi, hem de maske, hijyen ve mesafe konusunda uyarıldı. Polis araçlarındaki megafonlarla sürekli olarak maske, mesafe ve temizlik kuralına uyulması konusunda anonslar yaptı.

BEŞİKTAŞ’TA YILBAŞI COŞKUSU

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği yeni yıl konserine yüzlerce kişi katıldı. Düzenlenen etkinlikte Edis, Ozan Doğulu gibi ünlü isimler sahne aldı.

ERCİYES’TE MEŞALELİ GECE KAYAĞI

Yerli ve yabancı turistler, yeni yıl kutlaması için Erciyes’i tercih etti. Turistler, Erciyes’te meşalelerle gece kayağı yaptı. Kayak yapanlar, bölgede renkli görüntüler oluşturdu. 

Soğuk havada variller içinde yakılan ateşle ısınan kayakseverler, DJ eşliğinde çalan müzikle eğlendi. Yerel sanatçılar da Erciyes’te ziyaretçilere konser verdi.

KADIKÖY’DE YENİ YIL KUTLAMALARI

Kadıköy’ün simgesi haline gelen Boğa Heykeli turist ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Bazı vatandaşlar heykelin üzerine çıkıp fotoğraf çekilirken, kimileri ise heykelin çevresinde davul zurna eşliğinde halay çekti.

Polis ekiplerinin yılbaşı kapsamında yoğun güvenlik önlemi aldı. TOMA ve zırhlı polis araçları ise herhangi bir olumsuzluk ihtimaline karşı hazır bekletildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde