Hollywood grevleri Stranger Things çekimlerini de vurdu

Hollywood grevleri Stranger Things çekimlerini de vurdu

Netflix'in popüler dizisi Stranger Things'in final sezonu, ABD'de grev yapan Hollywood yazarları nedeniyle ertelendi. Ertelenme ile ilgili açıklama yapan dizinin yapımcıları Matt ve Ross Duffer "Yapıma başlamak grev sırasında mümkün değil. Adil bir anlaşmaya ulaşmayı umuyoruz" dedi.

Hollywood grevleri Stranger Things çekimlerini de vurdu
16px
24px
08.05.2023 22:29
ABONE OLgoogle

ABD’de Amerika Yazarlar Birliği’nin işi bırakarak başlattığı grev, Hollywood çalışanlarını da etkiledi. Sinema ve dizi sektöründe çalışan binlerce senarist ve yazarın başlattığı grev katlanarak büyümeye devam ediyor. Bugün itibariyle grevlerin etkilediği yapımların arasında Netflix’in ünlü dizisi Stranger Things de katıldı.

Popüler dizi 'Stranger Things'in final sezonu, 15 yıl aradan sonra ilk kez greve giden Hollywood yazarları nedeniyle ertelendi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Duffer Kardeşler, grevde olduklarını belirterek, "Yazma, çekimler başladığında durmuyor. Olağanüstü kadromuz ve ekibimizle prodüksiyona başlamak için heyecanlı olsak da grev sırasında mümkün değil. Adil bir anlaşmaya yakında ulaşmayı umuyoruz ki hepimiz işe dönebilelim” dedi.

1 Mayıs itibarıyla başlayan senarist grevi 'Abbott Elementary', 'Big Mouth', 'Cobra Kai', 'Evil', 'Hacks', 'Loot', 'Yellowjackets', 'Night Court', 'Unstable', 'Power Book III: Raising Kanan' ve 'The Venery Of Samantha Bird' dizilerinin senaryo odalarını da etkiledi ve dizilerin hazırlıkları durdu.

NE OLMUŞTU

Hollywood stüdyolarıyla ücretle ilgili aylardır süren görüşmelerin anlaşmayla varamamasının ardından Amerikan Yazarlar Birliği (Writers Guild of America/WGA) yazarları, 2 Mayıs Salı günü maaş artışı talebiyle greve başladı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde