Hisarcıklıoğlu'ndan kadın girişimcilere çağrı: Yapamazsın diyeni dinlemeyin

Hisarcıklıoğlu'ndan kadın girişimcilere çağrı: Yapamazsın diyeni dinlemeyin

19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, genç kızlara iş hayatına atılırken ‘girişimcilik’ fikrini önceliklerine almaları çağrısında bulundu.

Hisarcıklıoğlu'ndan kadın girişimcilere çağrı: Yapamazsın diyeni dinlemeyin
16px
24px
19.11.2021 11:28
ABONE OLgoogle

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Nurten Öztürk, 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü’nü yayımladıkları mesaj ile kutlarken, genç kızlara girişimcilik konusunda cesaretli olmaları, kurum ve kuruluşlara da kadın istihdamının önünü açmaları çağrısında bulundular.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu mesajında, kadınların çalışma hayatına katılımlarının artmasının ekonominin en temel meselelerinden birisi olduğuna işaret ederek, “Tek kanatlı bir kuşun uçamayacağı gibi sadece erkek gücüne ve hâkimiyetine dayalı bir üretim modeli de mümkün değildir” dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana kadın girişimciliğinin önünü açmak için çabaladıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Türkiye için kadın ve erkeğin omuz omuza iş hayatına dâhil olması gerektiğine inanıyoruz. Bugüne kadar hep kız çocuklarınız ile erkek çocuklarınız arasında miras ayrımı yapmayın dedik. Eşitliği savunduk. Bundan böyle de kızlarınıza da şirket yönetimlerinde yer açın diyoruz” ifadesini kullandı.

TOBB KGK 81 ilde proje üretiyor

2007 yılında kurdukları TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun 81 ilde oda ve borsaların koordinasyonunda projeler gerçekleştirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu “Ülkemizde kadın girişimci oranı yüzde 6’ dan yüzde 10’a çıktıysa bunda TOBB KGK’nin çalışmalarının rolü büyüktür. Genç kızlarımıza girişimcilik konusunda ‘cesaretli olun’ diyorum. İş hayatına atılırken girişimcilik fikrini öncelikli olarak düşünsünler” dedi.

Kadınların e-ticarete yönlendirilmesi,  yeni kadın girişimcilerin yetiştirilmesi, kadın girişimcilerin beceri ve yetkinliklerinin artırılması amacıyla birçok kurumla ulusal çapta projeler yürüttüklerini belirten TOBB Başkanı, “81 ilde bulunan kadın girişimci kurullarımız, bu vizyonla gerek yerelde gerek ulusalda birçok başarılı projeye imza atıyor. Kadın girişimci kurullarımız adeta birer proje fabrikası haline geldi” dedi.

HİSARCIKLIOĞLU'NUN KADIN GİRİŞİMCİLERE MESAJLARI

-Hep söylüyorum Aklın/başarının cinsiyeti olmaz

-Yapamazsın diyeni dinlemeyin

-Kendinize güvenin

-Dayanışma şart Kadın güçlü olursa aile/toplum/ülke güçlü olur

 TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk

TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk ise mesajında, ülkelerin kalkınmasının kadın emeğinin ekonomiye yansıması ile mümkün olduğunu vurguladı. Kadının işgücüne katılımının ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilirliği açısından bir gereklilik olduğunu söyleyen Öztürk, tüm kişi, kurum ve kuruluşları kadın girişimciliğinin önünü açmaya ve kadın istihdamına katkı sağlamaya davet etti.

Türkiye’de ve Dünya’da kadınların iş hayatındaki yeri ve rolünün, olumlu ilerlemelere rağmen, istenilen noktada olmadığına işaret eden Nurten Öztürk şunları ifade etti: “Kadın girişimciliğinin sadece bir cinsiyet meselesi değil; aynı zamanda bir kalkınma, eşitlik ve ekonomik gelişim fırsatı olduğuna inanıyorum. Bu yeniçağ; doğal kaynakların bilinçsiz tüketildiği, iklim değişikliği ve çevre kirliliğinin yarattığı tehditlerin, afetler ve göçlerin, eşitsizliklerin katlanarak arttığı bir dönem olmasın. Bu çağın özellikle kadınların yükseliş çağı olacağına inanıyorum. Dünya Kadın Girişimcilik Günümüz kutlu olsun.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde