Hintli milyarder milyarderler listesine geri girdi

Hintli milyarder milyarderler listesine geri girdi

Hintli milyarder Gautam Adani bir günde 9.3 milyar dolar kazanarak Forbes'un Gerçek Zamanlı Milyarderler Endeksi'nde 23 Mayıs günü 1 numarada yer aldı.

Hintli milyarder milyarderler listesine geri girdi
16px
24px
23.05.2023 22:04
ABONE OLgoogle

Forbes'un Gerçek Zamanlı Milyarderler Endeksi'nde 1 numaraya yükselen Adani'nin hisseleri 23 Mayıs Salı günü art arda yükselişler kaydetti.

Adani Power ve Adani Green'in de aralarında bulunduğu 5 grup şirketinin hisseleri zirveye ulaşırken Adani Enterprises yüzde 14, Adani Wilmer ise yüzde 10 değer kazandı.

2022'nin son günlerinde Gautam Adani, Forbes'un listesinde 1 numaraya yükselmişti. Adani'nin geride bıraktığı isimler arasında Bernard Arnault ve Elon Musk da yer alıyor.

Son artışla birlikte Gautam Adani'nin servetinin toplam net değeri 55 milyar dolara yükseldi. Ancak Dünyanın En Zenginleri listesinde bu servetle 24. sırada yer alabildi.

Her ne kadar son birkaç günde borsada çok değer kazansa da Adani, 2023'ün en çok servet kaybeden milyarderler listesinde halen 1. sırada yer alıyor. Hindenburg'a göre 24 Ocak 2023 tarihinden bu yana servetinde tam 60,7 milyar dolarlık bir erime gerçekleşti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde