Hindistan'da köprü çöktü, 91 kişi hayatını kaybetti

Hindistan'da köprü çöktü, 91 kişi hayatını kaybetti

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde bir köprünün çökmesi sonucu yüzlerce kişinin nehre düştüğü olayda can kaybı 90'ın üzerine çıktı.

Hindistan'da köprü çöktü, 91 kişi hayatını kaybetti
16px
24px
30.10.2022 18:50
ABONE OLgoogle

Çökme sırasında köprüde 500 kişinin olduğu tahmin edilirken, yaklaşık 100 kişinin de enkazın altında suda kaldığından endişe ediliyor.

Hint basınındaki habere göre, ülkenin batısındaki Gujarat eyaletine bağlı Morbi kasabasında üzerinde en az 500 kişinin bulunduğu bir asma köprü çöktü.

Olayda, köprüdeki yüzlerce kişi Macchu nehrine düşerken, onlarca kişi hayatını kaybetti.

Yerel basına düşen görüntülerde, bazı kişilerin, çöken köprünün su yüzeyinde kalan kısımlarına sığındığı görüldü.

Çöken köprünün kısa süre önce yapılan tamirinin ardından tekrar kullanıma açıldığı belirtiliyor.

NDTV'nin haberine göre Morbi belediyesinin üst düzey yetkilisi Sandeepsinh Zala, yüzyıldan daha yalı köprünün martta kapatıldığını ve Oreva isimli özel bir firmanın 7 ay süren onarım çalışmalarının ardından sadece 4 gün önce yeniden açıldığını, ancak şirketin köprüyü açarken belediyeden uygunluk ruhsatı almadığını söyledi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Twitter'dan yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduğunu vurgulayarak, "Arama kurtarma ekipleri mağdurlara yardım edecek. Gujarat'taki trajedi beni endişelendirdi. Düşüncelerim ve dualarım etkilenen insanlarla" ifadelerini kullandı.

Modi ayrıca, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına yaklaşık 2 bin 430 dolar, yaralananlara ise yaklaşık 600 dolar verileceğini belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde