Hektaş'ın faturasını yine vatandaş ödeyecek!

Hektaş'ın faturasını yine vatandaş ödeyecek!

SASA ve Hektaş hisse senetlerindeki tabanlar en çok yatırım fonlarını zarar ettirdi. Oyak'ın Hektaş'daki 30 milyon lotluk büyük satışını yatırım fonlarının aldığı ortaya çıktı.

Hektaş'ın faturasını yine vatandaş ödeyecek!
16px
24px
21.11.2022 19:19
ABONE OLgoogle

Borsa ikinci büyük skandalı yaşıyor. 2 ay önce yaşanan ve 5 oyuncunun tutuklanmasıyla son bulan manipülasyondan sonra yine tarihin en büyük skandal zararı yazıldı. 

Hektaş’ta ortak satışı yapan Oyak’ın 30 milyon lotluk satışının tamamını yatırım fonlarının aldığı ortaya çıktı.  3 seanstır taban yiyen Hektaş’ta yatırım fonlarının zararının şimdilik yüzde 30 dolayında olduğu öne sürülüyor.

Çarşamba günü KAP’a düşen bir haber borsada tarihi skandala neden oldu.  Bu yılın başında 5 lira olan Hektaş hisse senedi manipülatif hareketlerle 50 liranın üzerine çıkınca hissedar Oyak 30 milyonluk ortak satışı yapmıştı. Bu satışın açıklanmasından sonra hisse senedi bu sabah 3.tabanını yaptı.

ENDEKSTEKİ AGIRLIĞI YÜZDE 16’YA ULAŞTI

Senetteki değer kaybı yüzde 30’a ulaşırken en ilginç olan ise Oyak’ın satışlarının yatırım fonları tarafından karşılanmış olması oldu. Hektaş’ın endeksteki ağırlığının yüzde  16’ya yükselmesi yatırım fonların manipülasyona rağmen bu senetleri almasına neden olmuştu.

Paramedya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde