Hedef 40 milyar dolarlık gelir

Hedef 40 milyar dolarlık gelir

Türkiye’yi yasa boğan Sultanahmet’teki terör saldırısına iş dünyası büyük tepki gösterdi.

Hedef 40 milyar dolarlık gelir
16px
24px
13.01.2016 08:45
ABONE OLgoogle
Türkiye’yi yasa boğan Sultanahmet’teki terör saldırısına iş dünyası büyük tepki gösterdi. Saldırının turizmin göbeği Sultanahmet’te yapılmasının 40 milyar dolarlık turizm gelirini hedeflediğine dikkat çeken iş adamları, “Teröristler kimse Türkiye’ye gitmesin, ekonomi etkilensin istiyor” diyor.

Türkiye dün Sultanahmet’te meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla sarsıldı. Türkiye ve dünyadan büyük tepki gören saldırıya Türk iş dünyası farklı bir bakış açısı getirdi. “Teröristlerin amacı Türkiye ekonomisi. Bu tür saldırılarla Türkiye’ye kimse gitmesin gelirleri azalsın istiyorlar” diyen iş dünyası temsilcileri "Teröre karşı tek vücut olmalıyız” görüşünde...

Hedef 40 milyar dolarlık gelir

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu: Sultanahmet’te yapılmasının sebebi Türkiye’nin 40 milyar dolarlık turizm gelirlerini vurmak. Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardı: “Ateş hepimizi yakabilir” demişti. Bu saldırının amacı Türkiye’ye turist gitmesini engel olmak. 

Alçak saldırıyı kınıyoruz

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu: Ulaşmak istedikleri hedeflere şiddet ve kan dökerek ulaşabileceklerini zanneden bu hastalıklı zihniyetin vermek istediği panik, kargaşa ve sindirme mesajları, her daim aziz milletimizin vicdanında yok edilmiştir. Bu insanlık dışı saldırıyı kınıyorum.

Dünya teröre karşı aynı tavrı sergilemeli 

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan: Saldırı turizm bölgesini hedef alıyor. Zaten Rusya nedeniyle zor bir dönem geçiriyordu turizmciler. Ama hükümetimiz tüm sıkıntıları olduğu gibi bu dönemi de atlatacaktır. Bizler de sonuna kadar destek olmaya hazırız.

Hükümetin kararlığı boşuna değil! 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar: Terörün Doğu’su Batı’sı, Avrupa’sı Asya’sı yoktur. Yaşadığımız bu acı olay hükümetimizin terörle mücadeledeki kararlılığının ne kadar doğru olduğunu kanıtlamıştır. Dileğimiz bu gerçeği teröre destek veren tüm ülkelerin görmeleridir.

Barış ve huzura kast ettiler

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: Hain saldırı nedeniyle derin bir üzüntü duyarken, barış ve huzur ortamımıza kast edenleri şiddetle kınıyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar, yakınlarına sabır diliyorum.”

Hedef turizmi sabote etmek 

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi: Bu tür eylemlerin bizleri yıldıramayacağının bilinmesi gerekiyor. Turistlerin uğrak noktası olan Sultanahmet’in seçilmesinden Türkiye’nin imajını sarsarak turizmini sabote etmek istedikleri anlaşılıyor. Ancak bunu hiçbir zaman gerçekleştiremeyecekler.

Tüm devletler elini taşın altına koymalı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Terör saldırısının hedefi sadece Türkiye değil meydanda her milletten turist vardı. Türkiye, yoluna kardeşliğine, birliğine ve dirliğine sahip çıkarak devam edecektir. Terörle mücadelede tüm devletlerin elini taşın altına koyması kaçınılmazdır.

Olaylar bizi birleştirmeli

Carrefoursa CEO’su Mehmet Nane: Terörün dili, dini, ırkı olmaz. Ekonomiyi çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Çünkü Türk halkı ve Türkiye’yi bilen tüm dünya vatandaşları bunların münferit olaylar olduğunun farkındalar.

Arkasında kimler olduğuna bakılmalı

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu: İstedikleri şey kaos ortamı yaratmak. Saldırıyı yapan örgüt belli ama bunların kimler tarafından kullanıldığına asıl arkalarındaki güçlere bakmak lazım. Bir de toplum olarak paniklemeden sakin yaklaşmalıyız. İtidalli olmalıyız.
Özgül Öztürk/Akşam
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde