Hazır giyim ihracatında yüzler gülüyor

Hazır giyim ihracatında yüzler gülüyor

İhracat ve istihdamda lokomotif sektörlerinden hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ihracatta başarılı bir yılı geride bırakıyor.

Hazır giyim ihracatında yüzler gülüyor
16px
24px
06.12.2013 12:38
ABONE OLgoogle

2012 yılında 1 milyar 164 milyon dolar ihracat yapan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2013 yılında 1 ay önceden 2012 yılı ihracat rakamını yakaladı ve 1 milyar 161 milyon dolar ihracata imza attı. 2013 yılı sonu için belirlenen 1 milyar 250 milyon dolarlık hedefin kolaylıkla aşılması bekleniyor.

Yıllardır Bir Kahve Molası Ticaret sloganıyla Turkish Fashion Break adı altında ticaret heyeti organizasyonlarını hedef pazarlarda başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, bu etkinlik sayesinde hem pazardaki konumlarını güçlendirdiklerini, hem de müşterilerin beklentilerini anında algılayıp ona göre üretimlerini o yöne kanalize ettiklerini, bu sürecin sonunda başarının geldiğini kaydetti.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin 9 yıldır düzenlediği EİB Moda Tasarım Yarışması sayesinde tasarım kültürünün Ege Bölgesi’nde daha da güç kazandığına dikkati çeken Kızılgüneşler, şunları söyledi: “Pazarlama ve tasarım konusunda yaptığımız yatırımların meyvelerini toplamaya başladık. 2013 yılında döviz kuru da bu sürece olumlu katkı sağlayınca, Ocak- Kasım döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatımızı yüzde 10 artırdık ve 1 milyar 161 milyon dolara ulaştık. Önümüzdeki yıl döviz kurunda ihracatçılarımızın rekabetçiliğini olumsuz etkileyecek bir gelişme yaşanmadığı takdirde 1.5 milyar dolar ihracat rakamını kolaylıkla aşacağımızı öngörüyoruz. Türkiye’de hazır giyim sektörünün geleceğine ömür biçenlere en güzel cevabı bu sektör, ihracat rakamlarıyla vermeye devam edecektir.”

EGE BÖLGESİ HAZIRGİYİM İHRACATI 2.5 MİLYAR DOLARA KOŞUYOR

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 2013 yılı Ocak -Kasım döneminde 1 milyar 161 milyon dolar hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihracatı gerçekleştirirken, Denizli İhracatçılar Birliği üyeleri ise hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihracatından Türkiye’ye 1 milyar 73 milyon dolarlık döviz kazandırdı. Ege Bölgesi’nin toplam hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihracatı 2 milyar 234 milyon dolara ulaştı. Ege Bölgesi’nin konfeksiyon ürünleri ihracatının 2013 yılı sonunda 2.5 milyar doları aşması bekleniyor.

ALMANYA İHRACATTA ZİRVEDE YER ALDI

EHKİB üyelerinin 2013 yılında en fazla ihracat yaptıkları ülke 288 milyon 340 bin dolarlık tutarla Almanya olurken, Almanya’ya ihracat yüzde 16 artış gösterdi. Almanya’yı yüzde 13’lük artışla 217 milyon 962 bin dolarlık tutarla İspanya, 114 milyon 964 bin dolarlık ihracatla İngiltere izledi. İngiltere’ye ihracatta ise yüzde 8’lik artış yakalandı. 77 milyon 685 bin dolarlık konfeksiyon ürünleri ihraç ettiğimiz Hollanda listenin 4’üncü sırasında yer alırken, İtalya’ya 54 milyon 351 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde