Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'Kur farkı vergisi' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'Kur farkı vergisi' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Bugün bir gazetede ve bazı sosyal medya platformlarında döviz mevduat hesaplarına yönelik "kur farkı vergisi" iddialarına açıklama yaptı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'Kur farkı vergisi' açıklaması
16px
24px
11.05.2021 14:08
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Bugün bir gazetede ve bazı sosyal medya platformlarında döviz mevduat hesaplarına yönelik "kur farkı vergisi" iddiaları ortaya atılmıştır. Söz konusu iddialar tamamen hayal ürünü olup, ekonomiye dönük olumsuz algı oluşturmaktan başka bir amaç taşımamaktadır. Aziz milletimizin bu tür haberlere itibar etmemesi önemlidir.

?ref_src=twsrc%5Etfw">May 11, 2021

Dolar mevduatına kur farkı vergisi önerisini yorumlayan Ufuk Söylemez, “Faizi sebep olarak gören zihniyetin bakış açısı bu. Böyle müdahaleci fikirler ekonomik buhranı daha da artırır” demişti.

Sözcü'ye konuşan Ufuk Söylemez, “Kur farkından vergi alınmasını isteyenler iktidarın mali olarak ne kadar sıkıntıda olduğunu deşifre etmiş oluyor” demişti.  Eski Bakan Söylemez: Bu fikirler ekonomik buhranı daha da artırır!

UFUK SÖYLEMEZ NE DEMİŞTİ? 

Söylemez, ekonominin gerçek sorunlarına, kalıcı ve ciddi bir program dahilinde, kamuoyunun da ikna ve desteği ile ve bir planlama aklıyla ortaya koyulabilecek bir istikrar programı ile çözüm getirmenin en doğru ve gerçekçi yol olduğunu söyledi.

Halen kurumların döviz hesaplarından vergi alınıyor. Vatandaşın döviz mevduatında kur farkından da vergi alınmasının ana paranın vergilendirilmesi anlamına geleceğini belirten Söylemez, “Kur farkı ana paranın sağladığı nema olarak görülemez. Örneğin 100 doları olan bunu bankaya yatırdığında lehte kur farkından vergi keserseniz ona 95 dolar ödemek zorunda kalabilirsiniz ve bu mevduata dolaylı el koyma anlamına gelir” ifadesini kullandı. Söylemez, serbest piyasa ekonomisinde bu tip “kasaba kurnazlıklarının” yeri olmayacağını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde