Hazine’den İBB’ye seçim öncesi milyonlarca lira erken ödeme

Hazine’den İBB’ye seçim öncesi milyonlarca lira erken ödeme

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, Hazine’den İBB kasasına milyonlarca lira erken ödeme yapıldığını belirtti. Ataman ‘AKP yeni yönetimi zor durumda bırakmak istiyor’ dedi.

Hazine’den İBB’ye seçim öncesi milyonlarca lira erken ödeme
16px
24px
17.06.2019 07:57
ABONE OLgoogle

AKP'nin, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri öncesinde belediyenin kasasına milyonlarca lira girmesini sağlayacak “erken” ödemelere imza atarak seçimi kazanması halinde Ekrem İmamoğlu'nun maddi olarak zor durumda bırakma planını devreye soktuğu iddia edildi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, Hazine'den 23 Haziran seçimleri öncesinde usule aykırı İBB'ye milyonlarca liralık ödeme yapıldığını öne sürdü.

HAZİRAN'DA PARA YAĞDI

Ataman'ın iddiasına göre Hazine, İstanbul Beyoğlu'nda 30 bin 507 metrekarelik AKM arazisinin 10 bin metrekaresinin sahibi olan İBB'ye kamulaştırma bedeli olarak ödenmek üzere 23 Mayıs 2019'da Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'ne 419 milyon 651 bin TL gönderdi. Bu ödemeden sadece bir hafta sonra da İBB'ye ödenmek üzere İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne 551 milyon TL gönderildi.

Ataman bu olağan dışı ödemelerin dikkat çekici olduğunu belirterek, “Hazine hiçbir belediyeye Haziran 2019 payını göndermezken, İBB'ye ayrıcalık tanıdı ve Haziran ayı vergi gelirleri payı olarak İBB'ye 10 Haziran'da 650 milyon TL ve 14 Haziran'da ise 309 milyon 927 bin 772 TL gönderdi” iddiasında bulundu.

‘TEMMUZ MAAŞLARI ÖDENEMEZ'

Ataman, seçilecek başkanın memur ve işçilerin temmuz maaşlarını ödemekte dahi zorlanabileceğini ifade etti. Bu ödemelerin nerelere aktarılacağını soran Ataman şöyle devam etti: “Kamu görevlileri tüm işlemleri yasalara uygun olarak yapmalı. Bu suçtur. Öte yandan CHP'li büyükşehir belediye başkanları bırakın para istemeyi kendi imkanlarıyla metro yapmak için yaptıkları başvurularda bile izin alamıyor.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde