Haydarpaşa Garı davasında yürütmeyi durdurma reddedildi

Haydarpaşa Garı davasında yürütmeyi durdurma reddedildi

İBB şirketlerinin Haydarpaşa Garı ihalesinin durdurulması istemiyle açılan davada, İstanbul 11. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma şartları oluşmadığı gerekçesiyle bu yöndeki talebi reddetti.

Haydarpaşa Garı davasında yürütmeyi durdurma reddedildi
16px
24px
13.01.2020 23:10
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketlerinin, TCDD’nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının depo sahalarını kiralamak üzere açtığı ihaleden hukuksuz şekilde elenmesi sonrasında ihalenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemi ile açtığı davada karar çıktı.

Tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarındaki yaklaşık 29 bin metrekarelik atıl depo sahalarını, kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere 15 yıllığına kiralamak için TCDD'nin  4 Ekim 2019 tarihinde açtığı ihaleye teklif sunan ve hukuksuz şekilde elenen İBB’nin iştirak şirketleri Kültür A.Ş-İSBAK-Metro A.Ş-Medya A.Ş tarafından 21 Ekim 2019 tarihinde ihalenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile dava açılmıştı.

İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından 6 Ocak 2020 tarihinde davanın yürütmeyi durdurma talebi ile ilgili kısım karara bağladı. Haydarpaşa ihalesinde İBB ile son ikiye kalan Hazerfen Danışmanlık kimin? Gerçekten kimdir bu, Önder?

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, kararda İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun “Yürütmenin durdurulması” başlıklı 27. maddesinde Danıştay veya idari mahkemelerin, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda davalı idarenin savunması alındıktan veya savunma süresi geçtikten sonra gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebileceklerinin hükme bağlandığı hatırlatıldı.

Dosya incelendiğinde kanun hükmünde öngörülen şartların birlikte gerçekleşmediği anlaşıldığından yürütmenin durdurulması istemi reddedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde