Hattat, Maslak'taki meşhur inşaat için kiminle anlaştı?

Hattat, Maslak'taki meşhur inşaat için kiminle anlaştı?

Hattat Holding’in 2003 yılında ‘İstanbul’un Eyfel Kulesi’ni yapıyoruz’ sloganıyla tanıttığı ve 2005’te inşasına başladığı ‘Diamond of İstanbul’ isimli gökdelen, bir türlü tamamlanamadı.

Hattat, Maslak'taki meşhur inşaat için kiminle anlaştı?
16px
24px
06.01.2023 15:15
ABONE OLgoogle

20 yıldır devam eden proje, Türkiye’nin en yüksek binası olacaktı ama ruhsat işlemlerine onay çıkmadığı için bir türlü proje tamamlanamadı.

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, proje için Eylül ayında Kazakistan merkezli Rams Global’e ait Rams Türkiye ile ortaklığa giderek projeyi tamamlamak için önemli bir adım attı.

Yapılan anlaşmaya göre İstanbul Maslak’taki gökdelen, 10 milyar TL’nin üzerinde harcama yapılarak iki yıl içinde tamamlanacak.

Tamamlandığında 40 kata, anteniyle 200 metreye ulaşacak binanın yeni adı Rams Beyond İstanbul olacakmış. Binanın altında dokuz bodrum katı var. Üç blokta 380 odalı otel, 90 rezidans, 57 bin 90 metrekarelik AVM, 578 ofis, bin 400 araç kapasiteli otoparktan meydana geliyor.

Metro bağlantısı da yapılacak. Proje, Boğaz’ı üç açıdan gören nadir binalardan biri. Proje tamamlandığında, Michelin yıldızlı restoranlar ve Dream grubunun restoranlarından biri de yer alacakmış.

Bloklardan biri de yedi yıldızlı otel olarak planlanmıştı. Otel için Accor Grubu ile görüşmeler devam ediyormuş.

Kaynak: Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde