Hatay'daki tarihi yapıların restorasyonu: Holdinglerden de talep var

Hatay'daki tarihi yapıların restorasyonu: Holdinglerden de talep var

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Hatay'da yıkılan kültürel ve tarihi binaların restorasyonu için şirketlerden de talepler olduğunu söyledi.

Hatay'daki tarihi yapıların restorasyonu: Holdinglerden de talep var
16px
24px
22.02.2023 10:43
ABONE OLgoogle

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Hatay'da deprem sonrası yıkılan tarihi binaların restorasyonu için şirketlerin talepte bulunduğunu açıkladı.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında "Peki Hatay'ı Hatay yapan, binlerce yıllık kültürel değerler, yıkılan tarihi binalar ne olacak?" sorusunu sordu, "Duydum ki büyük bir holding, kendi imkanlarıyla Hatay Eski Meclis Binası'yla yerle bir olan Ulucami'yi restore etmek istemiş" diye belirtti.

Konuyu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a sorduğunu belirten Zeyrek “Evet, talepler var” yanıtını aldığını yazdı.

Zeyrek, Ersoy'un tarihi binaların restorasyonu konusunda şu bilgileri verdiğini aktardı:

“Şehre kimliğini veren bütün binaları yenileyeceğiz. Şirketlerden de talepler var ama biz bir yol haritası oluşturacağız. Bir bilim kurulu oluşturuyoruz. Çevre mühendisleri, mimarlar, uzmanlar olacak. Kamu ve vakıf varlıkları var. Cemaatlere ve bireylere tescillenmiş tarihi yapılar var. Hepsini ayağa kaldıracağız. Kamu zaten kendisi yapacak. Vatandaşa ait tescilli yapılar için de hem mali hem teknik destek sağlayacağız. Vatandaşın tescilli binalarda butik otel ve gastronomi yatırımları vardı. Bu yapıları ayağa kaldırmak için ayrılan fonu da büyüttük.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde