Hastaya eziyet eden 4 kişi için tutuklanma istemi

Hastaya eziyet eden 4 kişi için tutuklanma istemi

İstanbul'da özel bir hastanedeki sağlık çalışanlarının, yaşlı hastaya kötü muamelede bulunduğu görüntülerle ilgili adliyeye sevk edilen 9 kişiden 4'ü tutuklanmaları talebiyle hakimliğe gönderildi.

Hastaya eziyet eden 4 kişi için tutuklanma istemi
16px
24px
06.10.2022 15:25
ABONE OLgoogle

İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde yoğun bakımda yatan yaşlı bir kadının yüzüne hastane görevlilerince para konularak korkutulduğu ve hastaya karşı aşağılayıcı davranışlarda bulunulduğunu gösteren videonun sosyal medya ve haber sitelerinde gündeme gelmesinin ardından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında olayla ilgili 7'si İstanbul, biri Samsun ve diğeri de Bursa'da olmak üzere 9 şüpheli gözaltına alındı. 

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden 2'si serbest bırakıldı. Yaşlı hastanın üzerine para koyan Ali E'nin de aralarında bulunduğu 4 zanlı ise 'eziyet' ve 'beden bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişiye eziyet' suçundan tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi. 3 şüpheli de aynı suçlardan haklarında adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle hakimliğe gönderildi.

Şüphelilerin sulh ceza hakimliğindeki işlemleri sürüyor.

Bu arada, hastanede görüntüsü çekilen yaşlı kadının olaydan 4-5 ay sonra hayatını kaybettiği, bir üvey oğlunun olduğu öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde