Hasip Gençer'in Komşufırın'ı resmen iflas etti

Hasip Gençer'in Komşufırın'ı resmen iflas etti

Doruk Group Holding'in patronu Hasip Gencer tarafından kurulan Komşu Fırın resmen ilan etti.

Hasip Gençer'in Komşufırın'ı resmen iflas etti
16px
24px
21.12.2020 18:51
ABONE OLgoogle

Geçen Temmuz ayında konkordato talep Komşufırın (Doruk Unlu Mamüller Sanayi ve Perakende Hizmetleri AŞ) için mahkeme iflas kararı verdi. 

Komşufırın markası ile fırıncılık sektörüne yeni bir boyut kazandıran iş insanı Hasip Gençer'e ait Doruk Unlu Mamüller San. ve Per. Hizm. AŞ için mahkemeden iflas kararı. Bu kararla birlikte, şirketin tasfiyesi için süreç başladı. Şirketin onlarca çalışanı aylarca ödenmeyen ücretlerinin ödenmesini bekliyor.  Doruk Holding patronu Hasip Gençer bankalara olan borcunu ne yaptı?

Komşufırın'ın 40 kadar şubesi var. Komşufırın, uncu bir aileden gelen, babası Türkiye'nin ilk un ihracatçısı olan Doruk Group Holding'in patronu Hasip Gencer tarafından kuruldu.

2008'de Ülker Ailesi'ne ait Yıldız Holding'in yüzde 50 hissesini satın almıştı. O dönem mağaza sayısı 10 iken, bu sayı 2013'te 74'e çıkmıştı. Yıldız Holding, 2013'te hisseleri tekrar geri vermişti. Geçen yıl KF Mutfak markasını yaratan Gencer, 2017'de 25 yeni şube açmayı hedeflemişti.  Komşu Fırın yüzlerce işçiyi tazminatsız kovdu!

Komşufırın’ın da bağlı olduğu ve Hasip Gencer’in yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Doruk Group Holding, tohumdan başlayan tarımsal süreçte, paketli ekmeği ilk defa UNO markası ile çıkaran grup aynı zamanda.

Daha önce Doruk Holding’e ait Doruk Marmara Un Sanayii fabrikası icradan satışa çıkarılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde