Hasarlı evde 10 gün yaşadılar

Hasarlı evde 10 gün yaşadılar

Diyarbakır Bağlar'da bir apartmanın yarısına az hasarlı, yarısına da ağır hasarlı rapor verildi. Rapor düzeltildi ama aileler 10 gün boyunca ağır hasarlı evde yaşadı

Hasarlı evde 10 gün yaşadılar
16px
24px
15.03.2023 06:05
ABONE OLgoogle

Diyarbakır'da hasar tespit çalışmalarına dair tartışmalar devam ederken, şu ana kadar incelenen 10 binden fazlasına itiraz dilekçesi verildi. Çalışmaların sürdüğü Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde ilginç bir olay yaşandı. Bir binaya 'yarısı ağır, diğer yarısı az hasarlı' raporu verildi.

Mevlana Halit Mahallesi'ndeki Danış 2 Apartman, 1990'lı yıllarda  imar izni alamadığı için kaçak bir şekilde inşa edilmiş. Projede iki blok görünse de binanın tek bir girişi var ve tek bir binadan oluşuyor. Amida Haber'den Gönül Morkoç ve İlyas Akengin'in haberine göre projede iki blok görünen apartman, projenin aksine tek blok olarak inşa edilmiş. Her katında 4 dairenin yer aldığı apartmanda toplamda 30 daire bulunuyor.

BİNANIN YARISI AZ DİĞER YARISI AĞIR HASARLI RAPORU ALDI

Binada deprem sonrası Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler hasar tespit çalışması yürüttü. Apartman projede iki blok göründüğü için ekipler, bir tarafına “az hasarlı” bir tarafına “ağır hasarlı” raporu verdi.

HASARLI EVDE 10 GÜN YAŞADILAR

Gazetecilere konuşan bina sakinlerinden Feyat Zümrüt, “Meğer binamız ağır hasarlıymış. Bir tarafına az bir tarafına ağır hasar raporu verildi. Biz az hasarlı denen tarafta 10 gün çoluk, çocuk yaşadık. Sonra binanın girişinin tek olduğunu bildiğimiz için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurduk. Gelip yeniden incelediler, az hasarlı dedikleri bölüme de ağır hasar raporu verdiler. 10 gün ölümle burun buruna yaşamışız” ifadelerini kullandı.

Apartmanın tapusuz olduğunu belirten Zümrüt, “Çoluk çocuğumuzun rızkından arttırarak bu evi aldık. Tapumuz yok. Bu bina yıkılırsa hiçbirimiz bir hak talep edemeyeceğiz. Sokakta kalacağız” diye konuşurken, yetkililerden yardım istedi.

 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde