Harç zammından kaçanlar pasaporta hücum etti

Harç zammından kaçanlar pasaporta hücum etti

İçişleri Bakanlığı, günlük pasaport başvuru sayısının 5 kat artışla 48 bine çıktığını açıkladı.

Harç zammından kaçanlar pasaporta hücum etti
16px
24px
12.12.2022 07:23
ABONE OLgoogle

Pasaport harçlarında yılbaşından itibaren yaşanacak yüksek oranlı artıştan etkilenmek istemeyen vatandaşların pasaport başvurularındaki artış, pasaport randevusu alımını güçleştirdi.

İçişleri Bakanlığı ise günlük başvuru sayısının 5 kat artışla 48 bine çıktığını, talepleri karşılayabilmek için nüfus dairelerinin hafta sonu da çalıştığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada uzun yıllar boyunca 2 milyon olan yıllık pasaport talebinin bu yıl 10 Aralık itibarıyla 3 milyon 650 bine çıktığı, yıl sonunda ise bunun iki katını bulmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, pandemi sonrası artan yoğunluk yanı sıra yıl sonunu yaklaşması, çip krizi gibi endişelerin günlük 8 bin olan talebi, 5 kat artışla 48 bine çıkardığı vurgulanarak, mağduriyeti önlemek için hafta içi ve hafta sonu ek mesai yapıldığı aktarıldı.

Ayrıca, kişi başı işlem süresinin 8 dakikaya indirildiği, randevu alım süresinin 15 güne çıkarıldığı, randevuya gidemeyenlerin yerine de aynı gün randevu imkanı getirildiği bilgisi verildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde