Türkiye son birkaç gündür WhatsApp’ın kabul etmeyi zorunlu kıldığı veri paylaşım sözleşmesini konuşuyor.
Sözleşmenin kullanıcılara dayatılmasının ardından da özellikle sosyal medyada Telegram, Signal, BİP gibi uygulamalara yönelen milyonlarca kullanıcı oldu.
WhatsApp’ı kullanmayı bırakan vatandaşlar ise hangi uygulamanın daha güvenli olduğunu sorgulamaya başladı.
Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın hangi programı kullandığı merak ediliyordu.
Erdoğan geçen Ekim ayında, İstanbul Marmaracık tesislerinde düzenlenen geleneksel sporlar temalı Marmaracık Gençlik Kampı’nda yaptığı açıklamada WhatsApp’ı neden kullanmadığını açıklamıştı.
Bilal Erdoğan o açıklamalarında, “Mesajlaşma uygulaması olarak Bip ve Signal var. WhatsApp kullanmıyorum, herkeste olduğu için sizi ulaşılabilir kılıyor. Hala SMS kullanıyorum” demişti.
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |