Hangi ressamlar popüler? Patronlar o tabloları almak için adeta yarışmış

Hangi ressamlar popüler? Patronlar o tabloları almak için adeta yarışmış

Gelecek vaat eden iki ressamın tüm eserleri adeta kapışılmış.

Hangi ressamlar popüler? Patronlar o tabloları almak için adeta yarışmış
16px
24px
20.12.2019 12:09
ABONE OLgoogle

Contemporary İstanbul her yıl eylül ayında Türkiye ve dünya çağdaş sanatının en iyi örneklerinin buluştuğu bir etkinlik. İstanbul’u adeta bir sanat sahnesine çevirip, büyüyen sanat pazarı ve koleksiyoncular için bir platform oluşturuyor.

Bu yıl 14’üncü kez düzenlenen Contemporary İstanbul 11-15 Eylül tarihleri arasında kapılarını açtı. Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çağdaş sanat galerileri, sanatçıları ve koleksiyoncuları ve meraklıları olmak üzere toplam 74 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Arkadaşımız Çiğdem Yücesoy Subaşı’nın duyduğuna göre fuar bu yıl sanat piyasasını oldukça hareketlendirmiş. Gelecek vaat eden iki ressamın tüm eserleri adeta kapışılmış.

Bunlardan biri Seydi Murat Koç. Ferda Art Platform’un açtığı Koç’un solo sergisinin tümü satılmış. Koç’un ‘İnsanlar Alemi’ serisinden ilk kez gün yüzüne çıkan eserlerine büyük bir talep varmış.

Bugüne kadar 15 kişisel sergi gerçekleştirmiş, 150’nin üzerinde ulusal ve uluslararası sergide yer almış. 2005 yılında aldığı “Yılın Genç Ressamı” ödülünün ardından bugüne kadar 18 ödül almış.

Son yıllarda koleksiyonerlerin yakın markajında olan ressamın Contemporary’de sergilediği tüm eserleri satılmış. Satın alanlar arasında iş dünyasının etkili isimleri var.

Mustafa Taviloğlu, Özcan Tahincioğlu, Murat Tabanlıoğlu’nun aralarında olduğu isimler koleksiyonlarına Koç’u eklemek için adeta yarışmışlar.

Tüm resimleri satılan bir diğer ressam ise Şahin Demir olmuş. 1987 doğumlu genç ressam, akrilik ve yağlı boya ile dokuyu birleştirerek yaptığı portreleriyle dikkat çekiyor.

İlk kişisel sergisini eylül ayında “Sessizliğin İçinden” ismiyle Sevil Dolmacı Art Gallery’de açan Demir’e Contemporary’de yoğun ilgi varmış. Tüm eserlerini satmayı başaran ressamın eserleriyle ilgilenenler arasında Erbilgin Ailesi ve Cengiz Holding varmış. Demir halen Nisan ayında açacağı yeni sergisine hazırlık yapıyormuş.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde