Hangi bankanın 1 milyar TL kredisi battı?

Hangi bankanın 1 milyar TL kredisi battı?

BDDK’nın 30 Eylül tarihli günlük verilerine göre, sektörün brüt takipteki krediler hacmi 1,3 milyar TL arttı. 1 Milyarlık artış bir kamu bankasına ait...

Hangi bankanın 1 milyar TL kredisi battı?
16px
24px
13.10.2014 09:21
ABONE OLgoogle
Halk Bankası 1 milyar TL tutarındaki potansiyel takipteki kredilerini üçüncü çeyrek sonu itibarıyla takipteki krediler olarak kaydedecek.

BDDK’nın 30 Eylül tarihli günlük verilerine göre, sektörün brüt takipteki krediler hacmi 1,3 milyar TL arttı.

2014'ün üçüncü çeyrek sonu sektörde takipteki krediler için spesifik karşılıklar 376 milyon TL artarken bunun sonucunda sektörün takipteki krediler için karşılık ayırma oranı da 2 puan düşüşle %73 oldu.

Hatırlamak gerekirse Halk Bankası Yönetimi daha önce yatırımcıları 2Y14’te takipteki kredi olarak kaydedilebilmesi olası 1 milyar TL’lik kredisi için uyarmıştı.

Dolayısıyla sektörün brüt takipteki krediler portföyündeki 1 milyar TL’lik artışı Halk Bankası ile ilişkilendiriyoruz. Yeni takipteki kredilerin Halk Bankası’nın takipteki krediler oranında 106 baz puan artışa yol açarak yüzde 3,7 seviyelerine gelmesi bekleniyor.

Halk Bankası Yönetimi, Banka’nın kümülatif risk maliyetinin 2014’ün ilk dokuz ayı sonu itibarıyla en fazla 90 baz puana çıkmasını öngörüyor. Yönetim aynı zamanda, 132 milyon TL tutarındaki serbest karşılık stoğunun iptali yoluyla ayrılacak karşılığı net kâr üzerindeki olumsuz etkisini telafi etmeye çalışacak gibi görünüyor.

Potansiyel takipteki kredilerin üçüncü çeyrek sonu yapılan telekonferansta açıklanmasının ardından, HALKB hisseleri BIST 100 Endeksi'nin %7,5 altında performans gösterdi.

Banka şu anda 2015 yılı projeksiyonumuza göre 0,9x F/DD ve 5,8x F/K ile işlem görüyor (%17 özsermaye kârlılık oranı ile). 18 TL olan hedef fiyatımız hisse için %28 yükseliş potansiyeli sunuyor. Mevcut değerleme seviyelerinde Halk Bankası için negatif gelişmelerin büyük ölçüde fiyata yansıdığını düşünüyoruz.
 Finansonline
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde