Hangi 'Babayiğit' TOGG'dan ayrıldı?

Hangi 'Babayiğit' TOGG'dan ayrıldı?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 31 Mayıs'ta yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında ödenmiş sermayesini artırma kararı alındı. Ortaklık yapısı değişti.

Hangi 'Babayiğit' TOGG'dan ayrıldı?
16px
24px
03.06.2021 10:34
ABONE OLgoogle

TOGG'daki sermaye artışı sonrası Turkcell, Vestel ve Anadolu Grubu'nun her birinin TOGG'daki nihai payları yüzde 19'dan yüzde 23'e yükseldi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nda (TOGG) ortaklık yapısı değişti. 

Yerli otomobil lansmanında üretici TOGG üyeleri arasında yer alan Kök grubu sahibi İnan Kıraç’ın sahneye çıkmaması dikkat çekmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle “babayiğitlerden” biri olan İnan Kıraç’ın yokluğuna ilişkin çeşitli yorumlar yapılmıştı. İnan Kıraç’ın yer almaması, "Kıraç, yerli otomobil projesinden çekildi" şeklinde yorumlanırken, Kıraç’ın hastalığı nedeniyle aylar önce projeden çekildiği öne sürülmüştü. 

TOGG ödenmiş sermayesini 150 milyon liradan 996.77 milyon TL'ye çıkarırken; Kök Ulaşım'ın katılmadığı sermaye artışı sonrası Turkcell, Vestel ve Anadolu Grubu Holding'in her birinin şirketteki payı yüzde 19'dan yüzde 23'e yükseldi.

Faaliyet alanlarına daraltma kararı alarak sermaye artırımına katılmayan KÖK Ulaşım Taşımacılık'ın TOGG'daki hisseleri ise mevcut ortaklarca satın alınıyor.

TOGG'dan yapılan açıklamaya göre şirketin ödenmiş sermayesinin tamamı daha önce yapılan sermaye avanslarının sermayeye ilave edilmesi suretiyle nakden 846.77 milyon TL artırılarak 150 milyon TL'den 996.77 milyon TL'ye çıkarıldı.

Bu kapsamda TOGG hissedarları Turkcell, Vestel ve Anadolu Grubu, KAP'a yaptıkları açıklamalarda sermaye artırımına iştirak ettiklerini duyurdular.

Üç hissedar da sermaye artırımı sonrasında KÖK'ün TOGG sermayesinde kalan yüzde 2.9 payının yüzde 0.2'lik kısmını da satın aldıklarını duyurdu.

Buna göre Turkcell, Vestel ve Anadolu Grubu'nun her birinin TOGG'daki nihai payları yüzde 23'e yükselmiş oldu.  İnan Kıraç, yerli otomobil projesinden çekilmiş

KÖK ULAŞIM TAŞIMACILIK KİMİN?

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç. Grup, Otomotiv, Denizcilik, Tasarım/Ar-Ge, Atık Yönetimi ve Yenilenebilir Enerji alanlarında yatırım yapmakta.

İnan Kıraç TOGG'dan çekildi mi, çekilmedi mi!

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde