Hande Fırat, hangi derneğin kurucusu çıktı?

Hande Fırat, hangi derneğin kurucusu çıktı?

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy, gazeteci Serdar Akinan’ın KRT canlı yayından Suriye’ye yönelik iddialarına ilişkin dikkat çeken bir bilgi paylaştı.

Hande Fırat, hangi derneğin kurucusu çıktı?
16px
24px
21.06.2021 13:24
ABONE OLgoogle

Twitter hesabından paylaşımda bulunan İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy, İstanbul Fatih’te kurulan İmra Derneği’nin kurucuları ve üyelerine dikkat çekti. Serdar Akinan: Bir kadın Ankara temsilcisinin eşi, Suriye'de sanayi bölgesini yağmalamış! / Hande Fırat: Deli saçması

Suriye’de etkin olan derneğin kurucuları arasında AKP milletvekili Emine Sare Aydın ve CNN Türk Anlara Temsilcisi Hande Fırat’ın olduğunu söyleyen Aksoy, “Derneğin amacı ise sığınmacıların(ağırlıklı Suriyelilerin)ticari faaliyetlerde bulunarak kalkınması” ifadelerini kullandı.

İlay’ın paylaşımı şöyle:

“İmra Derneği,Fatih’te bulunan bir dernek

Kurucusu AKP İst. MV Sn.Sare Aydın

Derneğin amacı ise sığınmacıların(ağırlıklı Suriyelilerin)ticari faaliyetlerde bulunarak kalkınması
İlginç olan ise G.Antep B.Bşk.Fatma Şahin ve Ankara Temsilcisi haberci Hande Fırat kurucu üye olması!”

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Serdar Akinan, bir belgesel çekimi için 15 gün süreyle bulunduğu bölgede edindiği bilgileri aktarırken, Suriye'deki sanayi tesislerinin ve zeytinyağının yağmalandığını anlattı ve bir gazetenin Ankara temsilcisinin eşinin bu işin içinde olduğunu söylemişti.

Akinan, “Ya zeytinyağı işi var inanamazsın. Şu anda zeytin ağaçların söküp getiriyorlar. Zeytinyağı işini yapan firma bir bakanın kardeşi. Tonlarca zeytinyağı yağmalanıyor, getiriliyor satılıyor.” 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde