Halkbank'tan 1.4 milyarlık kâr

Halkbank'tan 1.4 milyarlık kâr

Halkbank, bu yılın ilk yarısında 1.4 milyar TL net kâr açıkladı.

Halkbank'tan 1.4 milyarlık kâr
16px
24px
25.07.2013 09:44
ABONE OLgoogle

Bu dönemde toplam kredilerini 95.5 milyar TL'ye yükselten bankanın mevduatı ise geçen yılın sonuna göre yüzde 2.8 artarak 82.2 milyar oldu

  Halkbank, 2013'ün ilk yarısında toplam kredilerini 95.5 milyar TL'ye yükseltti. Bu dönemde bankanın mevduatı geçen yılsonuna göre yüzde 2.8 artışla 82.2 milyar TL'ye ulaşırken, net kârı da 1 milyar 428 milyon TL oldu.

Yüksek özkaynak kârlılığı ve istikrarlı büyüme oranları ile Türkiye'nin en verimli bankalarından biri olduklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, "Son 5 yılda, her yıl yaklaşık yüzde 20 büyüyen bankamız, uluslararası piyasalarda da değerini daha yukarı taşımanın sevincini yaşıyor" dedi. Aslan, Londra temsilciliğini açmak için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

 KREDİLER YÜZDE 11.6 ARTTI

 Halkbank'ın toplam kredileri haziran sonu itibarıyla 2012 yılsonuna göre yüzde 11.6 artarak 95.5 milyar TL oldu. Nakdi kredileri ise ilk altı aylık dönemde 73.8 milyar TL'ye ulaştı. Süleyman Aslan yarıyıl rakamları ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "İlk altı ayda finansal sonuçlarımız beklentilerimiz ve öngörülerimiz doğrultusunda gerçekleşti. Değişen koşullara hızla uyum sağlayabilme özelliğine sahip bir bankayız."

 Paraf altı ayda üç milyona ulaştı

Aslan Halkbank'ın yeni kredi kartı markası Paraf'ın pazar payını artırdığına dikkat çekti. Aslan, "Yılsonuna kadar 3 milyon karta ulaşmayı hedefliyorduk. Ancak bu rakamı ilk altı ayda elde ettik. Kredi kartı ciromuz yüzde 56 arttı. Üye işyeri ve POS sayısı arttı. Haziran sonunda üye işyerimiz 122 bin, POS sayımız ise 138 bin oldu" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde