Halkbank davasında temyiz mahkemesinden durdurma kararı

Halkbank davasında temyiz mahkemesinden durdurma kararı

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Halkbank davasında bir üst mahkeme, kendi kararını verinceye kadar federal mahkemede süren davanın durdurulmasına karar verdi.

Halkbank davasında temyiz mahkemesinden durdurma kararı
16px
24px
04.02.2020 07:24
ABONE OLgoogle

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, 15 Ekim'de başlayan dava sürecinde Halkbank ayrıcalıklı ve kısıtlı yargılandığı takdirde mahkemeye katılacağını açıklamış, New York federal mahkemesine yaptığı başvuru kabul edilmeyince de bir üst mahkemeye başvurmuştu.

Hakim Richard Berman, Halkbank'ın ‘Bir üst mahkeme kararını verinceye kadar duruşmalara ara verilmesi' talebini reddetmişti.

Halkbank'ın ABD'de hukuk danışmanlığını yapan King & Spalding tarafından temyiz mahkemesine yapılan başvurunun kabul edilmesi sonrasında temyiz hakimi Catherine O'Hagan Wolfe, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nden kendi kararlarını vermelere kadar yargı sürecine ara vermesini talep etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde