Halkbank'dan 3.80 dolar açıklaması: Yapılan işlemler geçerli değil

Halkbank'dan 3.80 dolar açıklaması: Yapılan işlemler geçerli değil

Halkbank dün gece 3.80'den dolar satışına ilişkin bir açıklama daha yaparak 'yapılan işlemlerin geçerli olmadığını' ifade etti.

Halkbank'dan 3.80 dolar açıklaması: Yapılan işlemler geçerli değil
16px
24px
01.09.2018 21:06
ABONE OLgoogle

Halkbank'ta dün gece dolar 4 liranın altında, Euro ise 4,5 liranın altındaydı. Halkbank, resmi Twitter hesabından yapılan ilk açıklamada durumun sistemsel bir arızadan kaynaklandığını duyururken, Saat 23.30 sıralarında kurlar normale döndü.

Halkbank'ın internet sitesine akşam saatlerinde erişim sağlanamazken, müşteri hizmetleri numaralarından da görüşme sağlanamadı. İlerleyen saatlerde internet sitesi normale dönen bankanın döviz kuru bilgileri de güncellendi.   Halkbank’tan skandal dolar itiraf: Ucuza sattık! Ama..

Bankanın döviz kuru bilgileri sabah saatlerinde normale dönerken, bankanın ikinci açıklamasında söz konusu saatlerde yapılan dolar işlemlerinin geçerli olmadığı yer aldı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">1 Eylül 2018

Halkbank’tan atılan tweet’te ise şu ifadeler kullanıldı:  

İKİNCİ AÇIKLAMA

Halkbank'ın ikinci açıklamasında da şöyle denildi:

“31 Ağustos 2018 akşamı bankamızca döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan 3. parti bir yazılımdan kaynaklanan hatalı döviz kurları ile gerçekleştirilen müşteri döviz alım-satım istemlerinin herhangi bir geçerliliği bulunmamaktadır. Söz konusu işlemler nedeniyle Bankamızın ve müşterilerimizin hiçbir şekilde kar/zarar durumu oluşmamıştır. Sistemimiz, normal işleyişinde döviz alım-satım işlemlerine devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. ” 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde