Halk Bankası'na 26 milyon euroluk soru: Thor Otel'e ne olacak?

Halk Bankası'na 26 milyon euroluk soru: Thor Otel'e ne olacak?

Korkusuz Yazarı Barış Yarkadaş, Halk Bankası’nın verdiği krediyi geri ödemediği için 3 yılın ardından ipotek konulan Thor Otel’i bankanın Genel Müdürü Osman Arslan’a sordu.

Halk Bankası'na 26 milyon euroluk soru: Thor Otel'e ne olacak?
16px
24px
04.08.2022 15:17
ABONE OLgoogle

Korkusuz Yazarı Barış Yarkadaş’ın önceki gün gündeme getirdiği Halk Bankası - Bodrum Thor Otel ilişkisine dair yeni sorular gündeme geldi.

Thor Otel’in Halk Bankası’ndan aldığı 26 milyon Euro’luk krediyi geri ödemediği ortaya çıktı. Bankanın ise 4 yıl önce alınan krediyi tahsil etmek için uzun bir süre herhangi bir işlem yapmadığı ancak geçen yılın sonlarına doğru otele ipotek koyduğu anlaşıldı.

Öte yandan, adı geçen otelin bankadan Euro bazında kredi aldığı, kredinin bir süre sonra TL bazında borca çevrildiği ve bankanın yüksek miktarda zarar ettiği iddia edilmişti.

İddialara göre, aynı otel sahibinin otelin gelirinin yanı sıra, kira gelirleri de olmasına rağmen, kredisini ödemediği anlaşılmıştı.

Barış Yarkadaş tüm bu soruları dün Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’a sordu. Yarkadaş, Arslan ile arasındaki diyaloğu köşesine şöyle taşıdı:

İŞTE O YAZIDAN BİR BÖLÜM

Dün bu köşede, bir otelin bir kamu bankasına olan borcunu yazmış ve orada yaşanan skandalı özetlemiştim. Medyaradar adlı internet sitesi, yaptığı araştırma sonucu, bu işletmenin Bodrum’daki THOR Otel olduğunu tespit etmiş. Kredi skandalındaki otel tanıdık çıktı!

Sitenin haberiyle birlikte otelin adı alenileşince, otel sahiplerinin 26 milyon euro borcunun olduğu iddia edilen Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’a bir mesaj yazdım ve konuyla ilgili olarak konuşmak istediğimi söyledim.

TELEFON BEKLİYORUM…

Yaklaşık 15 dakika sonra mesajıma cevap veren Genel Müdür Arslan, “bir toplantıda olduğunu, yazıda yer alan ifadelerin gerçeği yansıtmadığı ve bana döneceği’’ni söyledi. Ben de kendisine “bekleyeceğimi’’ ifade ettim.

Yazıyı gazeteye gönderene dek Arslan’dan herhangi bir yanıt gelmedi.

Umarım 26 milyon euroluk borcun geri ödenmemesi, otelin adrese teslim bir şekilde satılacağı ve diğer iddialar doğru değildir.

Arslan açıklama yaparsa, kamuoyunun merak ettiği sorular da cevabını bulmuş olur.

NE OLMUŞTU?

Bodrum’da bulunan Thor Otel daha önce de ağaç kesimi ve kaçak İskele yapımı ile gündeme gelmişti.

Ürdün asıllı Türk vatandaşı iş insanı Abdullah Heyecan'a ait otele sağlanan bu ayrıcalığın sebebini kamuoyu merak ediyor.

Ve tabii merak edilen bir soru da şu:

Otel, sessizce Azeri bir iş insanına mı satılacak?

Bu şirketin adı Opera mı?

Daha yüksek fiyat veren iş insanları bu ihaleye sokulmayacak mı?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde