Halil Falyalı cinayetinde Sedat Peker ayrıntısı!

Halil Falyalı cinayetinde Sedat Peker ayrıntısı!

Soruşturma kapsamında tutuklanan Mustafa Söylemez'in İstanbul Havalimanı'nda ve Bakırköy'de yeni görüntülerine ulaşıldı

Halil Falyalı cinayetinde Sedat Peker ayrıntısı!
16px
24px
22.02.2022 15:48
ABONE OLgoogle

Halil Falyalı cinayeti soruşturmasıyla ilgili tutuklanan Mustafa Söylemez'in, KKTC'den İstanbul'da döndükten sonra Sedat Peker'in akrabası Metin Süs ile görüştüğü öğrenildi. Gözaltına alınan Metin Süs, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Halil Falyalı cinayeti soruşturmasında yeni gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan Mustafa Söylemez'in KKTC'den İstanbul'da döndükten sonra Sedat Peker'in akrabası Metin Süs ile görüştüğü öğrenildi.

Üniformalı çete olarak bilinen ''Söylemez Kardeşler'' suç örgütünün elebaşı Mustafa Söylemez, olay günü sabahında Kıbrıs'tan uçakla İstanbul'a gelmişti.

Mustafa Söylemez'in olay günü sabahında KKTC'den İstanbul Havalimanı'na geldiği anlar

Söylemez'in, Bakırköy'de bulunan kahvaltı salonunda Sedat Peker'in akrabası olduğu belirtilen Metin Süs'le görüştüğü öğrenildi.

Mustafa Söylemez'in, Metin Süs'ün telefonundan ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez'i arayarak bilgi verdiği belirtildi.

Mustafa Söylemez

Olayın ardından gözaltına alınan Mustafa Söylemez’in avukatının, Metin Süs’ü arayarak bilgilendirdiği ifade edildi.



Soruşturma kapsamında katil zanlısı Mustafa Söylemez tutuklanmış, Metin Süs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Olay

KKTC'de Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde 8 Şubat'ta arabasındayken silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine nakledilen Falyalı, müdahalelere karşın kurtarılamamıştı.

Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş da olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Cinayetle ilgili 14 Şubat'ta yapılan aramalarda olay yerinin yaklaşık bir kilometre batısında dere yatağı içerisinde atılı vaziyette, 2 kalaşnikof marka otomatik silah, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi ile 9 mm çapında tabanca, tabancaya ait şarjör ve 13 mermi bulunmuştu. Yapılan balistik incelemelerde, söz konusu silahların olayda kullanılan silahlar olduğu saptanmıştı.

5 kişi tutuklanmıştı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 9, 12 ve 13 Şubat'ta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan Mustafa ve Mehmet Faysal Söylemez ile Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız, Ahmet Naim M, Celal B. ve Metin S. dün adliyeye sevk edilmişti.

Zanlılardan Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez, Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik ve Ender Yıldız tutuklanırken Ahmet Naim M, Celal B. ve Metin S. ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde