Halil Falyalı, ABD tarafından kara para aklamaktan aranıyor

Halil Falyalı, ABD tarafından kara para aklamaktan aranıyor

Amerikan Mahkemesi Halil Falyalı ve iki ismi uluslararası kara para aklama ve uyuşturucu trafiği suçlamasıyla 2016 yılından bu yana arıyor. Dava Dosyası beklemede. Amerika’da gıyabında yargılama yapılmıyor.

Halil Falyalı, ABD tarafından kara para aklamaktan aranıyor
16px
24px
24.05.2021 19:11
ABONE OLgoogle

Tarihler Mayıs 2011’i gösterdiğinde Sedat Peker’in adını verdiği isim Halil Falyalı hakkında Amerika’nın Virginya Eyaletin’de kara para aklama ve uyuşturucu suçlamasıyla dava açılıyordu.

DAVA DOSYA NO 1:15MJ371

DAVA YERİ: EASTERN DISTRICT OF VIRGINIA

(VIRGINYA DOĞU BÖLGESİ MAHKEMESİ)

SORUŞTURMA AJANI: TIMOTHY D. MCGRATH ( özel ajan)

Virginya Doğu Bölgesi Mahkemesi’nde açılan dava sanıklar Halil Falyalı, Kardeşi Hüsnü Falyalı ve Hüsnü Demir’di. Üç isim kara para aklamakla suçlanıyordu. Yasadışı olarak parasal araçlarla dışarıdan getirilen mallar ve paralar Virginya’da aklanıyordu. Buna göre yapılan kara para ticareti içinde bir çok enstrümanın kullanıldığı bunun içinde uyuşturucunun olduğu da belirtiliyordu. Ve Virginya Doğu Bölgesi Mahkemesi elde edilen yasadışı gelirin yine yasadışı faaliyetler kapsamında kullanıldığını iddia ediyordu. Sedat Peker'in 7. videoda dikkat çektiği Halil Falyalı kimdir?

Halen Kıbrıs’ta bulunan ve hakkındaki uyuşturucu ticareti iddialarını sosyal medya üzerinden verdiği röportajlarla aklamaya çalışan Halil Falyalı  ve diğer iki isim yukarıda belirttiğim mahkeme tarafından mahkeme tarafından mahkum edildi.

WANTED (ARANIYOR)

Mart 2016’da karara bağlanan davada Adalet Bakanlığına Bağlı DEA Uyuşturucu ile Mücadele Birimi de taraf durumdu. Ve dava kararında DEA’in soruşturması çerçevesinde uluslararası para aklama ve yine uluslararası uyuşturucu trafiğin Halil Falyalı ve diğer iki isim ile birlikte yürütüldüğü belirtiliyor ve sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartılıyor.

Halil Falyalı , kardeşi Hüsnü Falyalı ve Özgür Demir firari oldukları için haklarındaki dava sonuçlanmıyor. Amerika’da sanıklar yakalanmadıkları takdirde gıyabi olarak mahkemelerde yargılanamıyor. O çok meşhur WANTED (ARANIYOR) ilanıyla birlikte dava dosyası beklemeye alınıyor.

HALİL FALYALI KKTC’DEN ÇIKAMIYOR

Amerika KKTC’yi devlet olarak tanımadığı için Amerika ile KKTC arasında suçluların iade anlaşması bulunmuyor. CHP Amerika Temsilcisi Yurter Özcan ile Saklı Gündem için yaptığımız röportajda Halil Falyalı’nın KKTC’den çıktığı anda Amerika tarafından tutuklanacağını söyledi.

İşte o belgeler:

Serdar Cebe/Odatv.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde