Halikarnas'ın veliahtına 5 kurşun

Halikarnas'ın veliahtına 5 kurşun

Otopark kavgası, dev şirketlerin varisi olan yardımsever genç işadamının sonu oldu...

Halikarnas'ın veliahtına 5 kurşun
16px
24px
14.06.2010 07:39
ABONE OLgoogle

Halikarnas Şirketler Grubu’nun veliahtı ve Marmaris Yatch Marin’in yöneticisi genç işadamı Demokan Özkaynak, Fethiye’de araba pak etme yüzünden tartıştığı The Bay Otel’in sahibi Burhan Ataalp tarafından 5 yerinden vurularak öldürüldü. Otel sahibi tutuklandı

Türkiye’nin en gözde yat limanlarından Marmaris’teki Yacht Marin’in sahibi ve Halikarnas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak ve yardım organizasyonları ile tanınan büyük oğlu 31 yaşındaki Demokan Özkaynak uluslararası bir motosiklet festivaline sponsor oldu.

Motor tutkunluğuyla bilinen Demokan Özkaynak, sponsor olduğu Uluslararası Gourmet Riders Festivali’ne katılmak üzere arkadaşı Levent Bakıray ile birlikte önceki gün Fethiye’nin Günlüklü Koyu’na gitti. Özkaynak, lüks aracını festival alanının yanındaki otoparka park etti. Aracından inen Özkaynak’ın yanına The Bay Otel’in sahibi Burhan Ataalp’un koruması Nihat Polat geldi. Polat, Özkaynak’a “Aracını oradan çek” deyince, aralarında tartışma başladı. Tartışmaya turizmci Burhan Ataalp de katıldı.

Bir anda silahlar çekildi ve...

Anlamsız şekilde büyüyen tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İddiaya göre taraflar birbirlerine küfür edince, turizmci Ataalp’in koruması Polat silahına davrandı ve havaya bir el ateş etti. Silah çekilmesi üzerine Özkaynak’ın yanında bulunan arkadaşı Levent Bakıray da silahını çekti. Bir anda büyüyen kavga üzerine otel sahibi Ataalp de silahına davranarak Özkaynak ve arkadaşını kurşun yağmuruna tuttu. Özkaynak vücudunun 5 yerinden vurularak kaldırıldığı hastanede öldü. 3 kurşun isabet eden arkadaşı Levent Bakıray’ın ise tedavisinin sürdüğü ve durumunun ağır olduğu bildirildi. Ataalp’in koruması Nihat Polat ise olayda hafif yaralandı.

Bugün İstanbul’da toprağa verilecek

Jandarma tarafından gözaltına alınan The Bay Otel’in sahibi Burhan Ataalp mahkemece tutuklandı. Koruması Nihat Polat ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Özkaynak’ın cenazesinin bugün ikindi namazında İstanbul Bostancı’daki Kuloğlu Camii’nden kaldırılacağı öğrenildi.

Ünlü işadamının oğlu dev şirketlerin varisi

Demokan Özkaynak, geçtiğimiz yıl “Altın Çıpa” ödülünü almaya hak kazanmıştı. Kendisini yardım organizasyonlarına adadı. Son hayali iki kez denemiş olmasına rağmen zirvesine ulaşamadığı Everest’e çıkmaktı. Özkaynak, turizm ve denizcilik sektöründeki büyük şirketlerin de ilk varisiydi.

Avusturya’da tamamladığı eğitiminin ardından Marmaris’teki 1000 karada 650 denizde yat kapasitesi bulunan Akdeniz’in en lüks yat limanı olan Yacht Marin’in başına geçmişti. Zengin bir aileden gelen babası bilgin Bilgin Özkaynak ise, denizciliğe gönül vermiş bir armatör ve bir spor adamı. Mavi Marmara isimli yolcu taşıma kooperatifinin kurucu başkanı. Birçok spor kulübünün başkanlığını da yapan Bilgin Özkaynak, denizcilik sektörünün en önemli isimlerinden birisi olarak kabul ediliyor.

Burak Bilge/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde