Halikarnas’ın arazisi için kaç milyon dolar isteniyor?

Halikarnas’ın arazisi için kaç milyon dolar isteniyor?

Bodrum denilince akla ilk olarak eğlence turizmi, ardından da Halikarnas Club gelirdi.

Halikarnas’ın arazisi için kaç milyon dolar isteniyor?
16px
24px
27.09.2019 14:45
ABONE OLgoogle

Halikarnas, Bodrum'un en meşhur gece kulübü ve diskosuydu. 5 bin kişilik kapasitesi ile sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en popüler diskolarındandı.

Time, Der Spiegel, RTL ve BBC gibi dünyaca ünlü medya kanallarının övgüyle bahsettiği mekanlarından biri, dünya starlarının da uğrak yerlerindendi. Mick Jagger, Bette Midler, Dustin Hoffman, Prenses Caroline, Prenses Margaret, Lady Sarah Armstrong, Sting, Richard Branson, Phil Collins, Michael Caine, Ahmet Ertegün, Blues Brothers, Pamela Anderson, Kid Rock gibi ünlüler Halikarnas'a gelmişti. Halikarnas'ın sahibi hangi ünlü işadamıyla ortak oldu?

Halikarnas 1979’dan bu yana Süleyman Demir tarafından işletiyordu. 1999’da mülk sahipleri ile anlaşmazlığa düşen Demir’in hukuki mücadelesi Aralık sonunda aleyhine sonuçlanmıştı. Bodrum 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tahliye kararı vermişti. Geçen sürelerde Demir’in itirazları sonuçsuz kalmış ve mekan 2017’de resmen kapanmıştı.

Halikarnas, önümüzdeki yıllarda güçlü bir ortakla yeniden kapılarını açacak. Bu bilgiyi daha önce kulis sayfalarımızda vermiştik. Turizm ve tekstil sektörünün güçlü gruplarından Tay Group’un Bodrum’da devam eden bir projesi var. Halikarnas, Four Seasons Resort Bodrum Hotel ile birlikte tekrar merhaba diyecek.

Gelelim kulisimize... Halikarnas’a ev sahipliği yapan mekan uzun süredir boş. Öğrendiğimize göre arazi sahipleri burayı satışa çıkarmış.

Kulislerde konuşulan bilgiye göre 35 milyon dolar isteniyormuş. Ancak önemli bir pürüz varmış. Arazinin içinde Hristiyanlığın ilk dönemlerine ait tarihi kalıntılar bulunmuş. Halikarnas'ın veliahtına 5 kurşun

Kalıntılardan burada bir şapel olduğu tahmin ediliyormuş. Bu bilgi henüz resmi değil. Ancak tarihi bulgu kesinleşir sit alanı ilan edilirse satış zor görünüyor…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde