Hakim Esat Toklu'yla ilgili kritik başvuru!

Hakim Esat Toklu'yla ilgili kritik başvuru!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Hakim Esat Toklu'nun meslekten atılması için Hakim ve Savcılar Kurulu'na başvurdu. 

Hakim Esat Toklu'yla ilgili kritik başvuru!
16px
24px
11.06.2021 14:21
ABONE OLgoogle

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOGO kuleleri davasında, istinaf incelemesinde ret kararı veren Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun meslekten çıkarılması için HSK’ya başvurdu. 

Mimarlar, Toklu'nun TOGO yüklenicisinin doğum günü partisinde çekildiği iddia edilen fotoğraflarla TOGO kulelerini yaptıran Sinan Aygün'le yakın fotoğraflarını dilekçeye ek olarak kurula sundu.  Sedat Peker'in hedefindeki Esat Toklu her şeyi anlattı: Otele 35 Bin TL verdim

Halk TV'nin aktardığına göre Mimarlar Odası avukatı Turgut Kazan, başvuru dilekçesinde Toklu’nun dava sürecindeki rolünü “TOGO’nun mühürlenmesi kararı istinaf edildiğinde 5 ile 6. Dairelerden oluşacak 5’li kurulu belirleme imkanına sahip bir başkan olması ve gerçekleştirilen kurulla (kesin nitelikli) bozma/ ehliyet yönünden ret kararı verilebilmesinin sağlanması” olarak özetledi. 

Hakimler ve Savcılar Kanunu’ndaki “Disiplin cezası uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile, mesleğin şeref ve onurunu bozacak nitelikte görüldüğü takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir” ifadelerine dikkat çeken Avukat Kazan, Esat’ın yargılamaya gerek olmaksızın meslekten çıkarılmasını talep etti.

TOGO kuleleri aleyhine açtıkları davanın, ehliyet yönünden reddedildiğini, bunun da Danıştay kararlarına aykırı olduğunu savunan Kazan, dilekçesinde şunlara yer verdi:

“Şikayetli yargıç Esat Toklu’nun Bodrum’daki en pahalı otelde tatil yapması, otel ücreti konusundaki açıklamaları, araba sorularına verdiği cevaplar, (iddiaya göre) TOGO yüklenicisinin doğum günü partisine katıldığını gösterir video ve Sezgin Baran Korkmaz’ı hiç tanımadığını söylemişken, savcılığa verdiği dilekçede, ayaküstü tanıştığını, birkaç kez mesajlaştığını kabul etmek zorunda kalması, özellikle Sinan Aygün’le sarmaş/dolaş fotoğrafları başvurumuzu destekliyor. Çünkü, bırakalım Bölge İdare Mahkemesi başkanlığını, bir yargıcın en kirli/en karanlık bir kara para aklayıcısıyla mesajlaşması, olacak şey değildir, asla kabul edilemez. Bütün bu nedenlerle, durumun incelenmesini ve hemen “görevden uzaklaştırma” önleminin uygulanmasını, sonuçta (yargılama gereği görülmese bile) ivedilikle meslekten çıkarılma kararı verilmesini diliyor, takdirlerinize sunuyorum.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde