Hakan Atilla'dan istifa iddialarına açıklama

Hakan Atilla'dan istifa iddialarına açıklama

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlayarak, "Görevde olduğum sürece Borsada pek çok rekor kırdık. Daha da devam etmeye niyetliyim" dedi. 

Hakan Atilla'dan istifa iddialarına açıklama
16px
24px
11.11.2020 08:41
ABONE OLgoogle

Halkbank davası kapsamında ABD'de 28 ay tutuklu kaldıktan sonra Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne getirilen Hakan Atilla'nın istifa ettiği öne sürüldü.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Atilla'nın iddialarını yalanladığını söyledi. Twitter hesabından açıklama yapan Özdemir, Atilla'nın, "İstifa mı ettin" sorusuna, "Hayır bu iddiaların aslı astarı yok. İstifa etmedim, görevimin başındayım. Görevde olduğum sürece Borsada pek çok rekor kırdık. Daha da devam etmeye niyetliyim" dediğini aktardı. 

Habertürk'ten Rahim Ak da, "Borsa İstanbul Başkanı Hakan Atilla’nın istifa ettiği dedikoduları var. Ben kendileri ile görüştüm asla böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylediler" sözleriyle iddianın doğru olmadığını Twitter hesabından duyurdu. 

BIST'ten açıklama

Borsa İstanbul da Genel Müdür Hakan Atilla'nın istifasına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Borsa İstanbul Kurumsal İletişim Direktörlüğü'nde yapılan açıklamada da "Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürümüz Sayın Hakan Atilla ile alakalı Twitter üzerinden istifa ettiğine dair yayılmaya çalışılan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Hazine Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak, İran'a yönelik yaptırımları delme suçundan ABD'de hapis yatan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'yı, cezasını çekip Türkiye'ye gönderildikten sonra 2019'da havalimanında karşılaşmıştı.

Atilla döndükten birkaç ay sonra Borsa İstanbul Genel Müdürü olmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde