Hakan Ateş'ten mevduat faizi açıklaması: Yüzde 25'lere gidiyor

Hakan Ateş'ten mevduat faizi açıklaması: Yüzde 25'lere gidiyor

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, mevduat faizlerinde son günlerde gündeme gelen yükseliş eğilimi ile ilgili olarak "Mevduat tarafında faizlerin yüzde 25'lere gittiğini görüyoruz. O tarafta mudiyi kaçırmak istemiyoruz" dedi.

Hakan Ateş'ten mevduat faizi açıklaması: Yüzde 25'lere gidiyor
16px
24px
25.11.2022 05:51
ABONE OLgoogle

Denizbank Genel Müdürü Ateş, TL mevduat faizlerinin ticari kredi faizinin üzerinde olmasına dair "Evet, orada ters bir döngü var. Mudi kaçırmak istemiyoruz. Dolayısı ile kur korumalı mevduat yapmıyorsa, kote edilen faizlerin yüzde 25’lere kadar gittiğini duyuyoruz. Krediyi de yüzde 15 ile verince zarar ediyorsunuz diyorsunuz. Kâr zararın ortağı" değerlendirmesini yaptı.

Bloomberg HT'ye konuşan Ateş, "Bir noktada şu anda istihdamı korumak, kuru belli bir seviyede tutup geçişkenlik etkisi nedeniyle enflasyonu daha da azdırmamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ateş “Özkaynak getirisi bugün bütün sektörlerde bankaların üzerinde. Sürdürülebilir, öngörülebilir, düşük enflasyonla büyüme esas. Seçimden sonra yurt dışından büyük fonları çekebiliyor olmalıyız. Euro/Dolar paritesinin gerilemesiyle çok kaybettik” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde