Haftanın son gününde yurt içi piyasalardan ilk rakamlar

Haftanın son gününde yurt içi piyasalardan ilk rakamlar

Ekonomi yönetiminde yapılan değişikliklerin damga vurduğu haftanın son gününde döviz kurlarındaki düşüş devam ediyor. Günün verileri ise sanayi üretimi ve TCMB Beklenti Anketi olacak.

Haftanın son gününde yurt içi piyasalardan ilk rakamlar
16px
24px
13.11.2020 05:38
ABONE OLgoogle

Yoğun bir haftayı geride bırakmaya hazırlanan yurt içi piyasalar 19 Kasım'daki PPK toplantısına odaklanmış durumda. Bugünün gündeminde ise ekim ayı sanayi üretimi verisi ve TCMB Beklenti Anketi yer alıyor. 

Haftaya 8,50'nin üzerinde başlayan dolar/TL kuru, 7,70'in altına kadar geriledi. Gece yarısı 7,6628 ile son 1 buçuk ayın dibini gören dolar/TL, saat 08:25 itibarıyla 7,6975'ten el değiştiriyor. Aynı dakikalarda euro/TL ise 9,07'den işlem görüyor. Euro/TL'de bugün görülen 9,0431 seviyesi, 1 Ekim'den bu yana en düşük seviye oldu.  

TCMB Beklenti Anketi açıklanacak


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının(TCMB) gelecek hafta yapacağı toplantıya kilitlenen yurt içi piyasalarda, bugün sanayi üretimi ve Merkez Bankası Beklenti Anketi takip edilecek. Gelecek hafta yapılacak TCMB toplantısı için Foreks anketinde analistlerin tahmini 475 baz puan artış yönünde oluştu. Faiz kararı 19 Kasım Perşembe günü açıklanacak.

Sanayi Üretiminde artışın sürmesi bekleniyor

Günün en önemli verisi sanayi üretimi olacak. Piyasalarda eylül ayı için takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık medyan tahmini yüzde 7,5, arındırılmamış sanayi üretimi medyan tahmini ise yüzde 10,9 artış yönünde oluştu. Önceki ay arındırılmış verilerle yüzde 10,6, arındırılmamış verilerle yüzde 15,9 artış yaşanmıştı. Bugün ayrıca ciro endeksleri ve perakende satış verileri de gelecek. 3 Veri de saat 10.00'da TÜİK tarafından açıklanacak.

Yıl sonu enflasyon tahmini geçen ay 11,76 olarak açıklanmıştı 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Kasım ayı Beklenti Anketi sonuçlarını açıklayacak.
Bir önceki beklenti anketinde enflasyon tahmini yıl sonu için yüzde 11,76, 12 ay sonrası için yüzde 10,53 ve 24 ay sonrası için yüzde 9,05 şeklinde oluşmuştu. TCMB'nin yıl sonu için enflasyon tahmini yüzde 12,4, gelecek yıl sonu tahmini yüzde 9,4 seviyesinde bulunuyor. TÜİK enflasyonu en son yıllık yüzde 11,89 olarak açıklamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde