Gürcistan'da tutuklu Galip Öztürk adına İstanbul'da vakıf kuruldu

Gürcistan'da tutuklu Galip Öztürk adına İstanbul'da vakıf kuruldu

Cinayete azmettirme suçlamasıyla müebbet hapis cezası onanan firari Metro Holding'in patronu Galip Öztürk adına İstanbul’da kurulan vakıf, mahkeme tarafından tescil edildi.

Gürcistan'da tutuklu Galip Öztürk adına İstanbul'da vakıf kuruldu
16px
24px
16.10.2022 21:09
ABONE OLgoogle

Toplam 22 çocuğu bulunan Öztürk’ün 7 kızı ve oğlu ile Gürcistan’daki muhasebe müdürü Raul Kakhadze'nin kurucusu olduğu vakıf, “Galip Öztürk soyundan gelen aile bireylerinin ve aile dışında kalan kurucu üye Raul Kakhadze ve ailesinin ihtiyaç sahibi bireylerinin ihtiyaçlarının karşılanması ile bunlar haricindeki ihtiyaç sahiplerine eğitim, sağlık vd. konularında hayır yapmak” amacıyla kuruldu.

Metro Turizm'in patronu Galip Öztürk Gürcistan'da tutuklandı

Metro Holding’in kurucusu Galip Öztürk adına İstanbul’da vakıf kuruldu.

Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 07/07/2022 tarihli ve E:2022/124, K:2022/214 sayılı kararı ile vakfın kuruluşu kesinleşti. ‘Galip Öztürk Vakfı’, toplam 90 bin TL malvarlığı ile Galip Öztürk’ün 7 kızı ve oğlu ile Gürcistan’daki Metro Avrasya Investment Georgia şirketinin muhasebe müdürü Raul Kakhadze tarafından kuruldu. Vakıf kurucusu isimler şöyle:

 “Lara Öztürk, Oğuzhan Öztürk, Çağla Öztürk, Çiğdem Öztürk Pulatoğlu, Ayten Öztürk Ünal, Fatma Öztürk Gümüşsu, Yağmur Öztürk, Erkut Öztürk, Raul Kakhadze”

Mahkemenin kararında, vakfın kuruluş amacı şöyle tanımlandı:

“Galip Öztürk soyundan gelen aile bireylerinin ve aile dışında kalan kurucu üye Raul Kakhadze ve ailesinin ihtiyaç sahibi bireylerinin ihtiyaçlarının karşılanması ile bunlar haricindeki ihtiyaç sahiplerine eğitim, sağlık vd. konularında hayır yapmaktır.”

Galip Öztürk tutuklandı: Evinde 7.2 kilogram kokain bulundu

Vakfın sona ermesi veya tasfiyesi halinde, borçlar kapatıldıktan sonra kalan malvarlığı ve hakları ise Hacı İsmail Öztürk Eğitim ve Sosyal Dayanışma Vakfı’na devredilecek.

Türkiye'de yargılanıyor

Galip Öztürk’ün halen tutuklu bulunduğu Gürcistan’ın başkenti Batum’da yaşayan eşi Kristina Öztürk ile birlikte, taşıyıcı annelerle edindikleri 22 çocukları bulunuyor. Öztürk’ün Gürcistan’da 500 milyon dolarlık malvarlığı olduğu belirtiliyor.

Galip Öztürk hakkında Türkiye’de de Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, adam öldürme gibi suçlardan, farklı aşamalarda halen devam eden yargılamalar bulunuyor.

Galip Öztürk, 5,5 milyon TL kefalet teklif etti, mahkeme reddetti

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde