Gurbanoğlu: Mehmet Ağar'la birlikte Gülen'le görüştük

Gurbanoğlu: Mehmet Ağar'la birlikte Gülen'le görüştük

FETÖ’ye üye olma iddiasıyla hakkında dava açılan Azeri asıllı iş insanı Mubariz Gurbanoğlu savunma yaptı.

Gurbanoğlu: Mehmet Ağar'la birlikte Gülen'le görüştük
16px
24px
16.09.2020 05:05
ABONE OLgoogle

Şirketlerinde yolsuzluk yaptığı için işten attığı kişilerin iftiraları ile hakkında dava açıldığını öne süren Mubariz Gurbanoğlu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile Pensilvanya’da iki kez görüştüğünü söyledi. Bu görüşmelerde kendisine tespih hediye edildiğini anlatan Gurbanoğlu, "O tespihi Kalkavan’a bin dolara sattım" dedi.

Azeri asıllı iş insanı Mubariz Gurbanoğlu hakkında “Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

SAVUNMA YAPTI

Duruşmada sanık Mubariz Gurbanoğlu savunma yaptı. 1993'ten itibaren İstanbul'da yaşadığını anlatan sanık Gurbanoğlu, tüm şirketlerini de Türkiye'ye taşıdığını söyledi. 2007 yılında Türk vatandaşlığına geçtiğini aktaran Gurbanoğlu, “Diğer yabancı vatandaşlıklardan çıktım. Türk milliyetçisi ve Atatürk hayranı biriyim” dedi.

“İŞTEN ATTIKLARIM BANA İFTİRA ATTI”

Hakkında 2017 yılında FETÖ soruşturması açıldığını ve bunun 2019 yılında takipsizlikle sonuçlandığını ifade eden Gurbanoğlu, hakkında açılan davanın şirketlerinde yolsuzluk yaptıkları için işten attığı eski çalışanlarının kendisi aleyhinde verdiği ifadelerle açıldığını öne sürdü.

İddianamede yer alan ve aleyhine ifade veren kişilerin kendisine komplo kurduğunu söyleyen sanık Gurbanoğlu, “Benim mezhebim Şia'dır. Benim mezhebimde tarikat cemaat olamaz” dedi.

FETÖ'cü İhsan Kalkavan ve Akın İpek ile ticari ilişkiler dolayısıyla tanıştığını belirten Mubariz Gurbanoğlu, bu kişilerin  FETÖ'cü olduğunu bilmeden görüştüğünü ileri sürdü.

 “GÜLEN’NİN YANINA İKİ KEZ GİTTİM” 

Pensilvanya'ya FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yanına iki kez gittiğini söyleyen sanık ilk gidişinin bir iş gezisinde gerçekleştiğini ve kendisinin gitmek istememesine rağmen çevresindekilerin baskılarıyla gitmek zorunda kaldığını anlattı.

Fetullah Gülen ile yaptıkları görüşmede kendisini yanına oturması için çağırdığını anlatan Mubariz Gurbanoğlu, “Fetullah Gülen'e ‘Hocaefendi kusura bakmayın, ben 11 yaşından beri seferiyim ve içkiliyim, kalkabilir miyim' dedim. Fetullah Gülen bana ‘O seninle Allah arasında bir şey' dedi.” ifadelerini kullandı.

“MEHMET AĞAR’LA BİRLİKTE GÜLEN’LE GÖRÜŞTÜK”

İkinci görüşmenin de Mehmet Ağar'ın isteği üzerine Ağar ile birlikte yaptıklarını söyleyen Gurbanoğlu, şu ifadeleri kullandı;

*Fetullah denen insan sahtekar, sinsi. Devlete, o dönem Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı saçmalıklar söylüyor. Bir nefret duyduğunu gördüm. Gülen'e ‘Bak bizim orada size Molla diyorlar, burada imam diyorlar. Bu tamamıyla yanlış bir şey' dedim, sonra çıktım.

*Mehmet Ağar da ağır şeyler söylemiş, ‘Devlet içinde devlet olmaz' demiş. Ağar görüşmeden sonra bana öyle anlattı.

Mahkeme başkanı, sanık Mubariz Gurbanoğlu'na Fetullah Gülen'in  kendisine hediye verip vermediğini sordu. Ziyaretlerin birinde kendisine tespih hediye edildiğini anlatan sanık Gurbanoğlu, “O tespihi Kalkavan'a bin dolara sattım” dedi.

FETÖ’DEN TUTUKLANMIŞTI

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Mart ayında gözaltına alınan Azerbaycanlı iş insanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise Gurbanoğlu hakkında, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Can Özçelik/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde