Gül İnşaat TİC AŞ: 20 Milyonluk haczin bizimle ilgisi yoktur!

Gül İnşaat TİC AŞ: 20 Milyonluk haczin bizimle ilgisi yoktur!

Gül inşaat’a  mahkemeden 20 milyonluk icra gönderilmişti.

Gül İnşaat TİC AŞ: 20 Milyonluk haczin bizimle ilgisi yoktur!
16px
24px
31.08.2021 15:32
ABONE OLgoogle

Toprak sahiplerinin kar ortağı olan altı kişinin açtığı icra davası geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Bakırköy 7’nci İcra Dairesi, altı kişinin açtığı davayla ilgili Gül inşaat AŞ'ye 16 milyon 363 bin lira icra gönderdi. Bu rakamın  avukat masrafları ve gecikme faiziyle birlikte 20 milyonu bulması bekleniyor.

Sabah'tan Şerif Can'ın haberine göre  Gül İnşaat ile Muscan İnşaat arasında Beylikdüzü'de 800 daire, 28 dükkanın olacağı 11. Mahalle projesi için 2015 yılında protokol imzalandı.

Projenin tamamlanmak üzereyken toprak sahibi U.G., Gül İnşaat'ın 40 kadar daireyi kendisinin haberi olmadan yabancı uyruklu vatandaşlara sattığını ileri sürerek Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Toprak sahibi U.G. suç duyurusunun ardından 11.Mahalle projesinin önünde saldırıya uğradığını ileri sürerek inşaat yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

GÜL İNŞAAT TİC'DEN AÇIKLAMA: O GÜL BİZ DEĞİLİZ, BİZİMLE İLGİSİ YOK

Gül İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş avukatı Ayten Güneş haczin, Gül İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş ile ilgisinin olmadığını açıkladı. Güneş'in göndediği açıklama şöyle: 

‘‘Ünlü Gül İnşaat’a  20 milyonluk haciz Şoku ’’    başlıklı  haberde/ Yazıda   Gül İnşaat Şirketi aleyhinde , bütünüyle gerçek dışı ve mesnetsiz iddialara/ ithamlara yer verildiği, hiçbir araştırma ve veriye dayanmaksızın yanlış bilgilendirme yapıldığı,  gerçeğe aykırı beyanlar ve hukuksal dayanaktan yoksun ifadeler kullanıldığı,  bu suretle Müvekkil Şirketin kişilik haklarının alenen ihlal edildiği ve kamuoyunda şüphe uyandırılarak  ticari  saygınlığına doğrudan saldırıda bulunulduğu görülmüştür. Bu sebeple tekzip ve düzeltme hakkımızı kullanmak istiyoruz.

İnşaat sektöründe  aynı  veya benzer isim/ünvanla   birçok  firma faaliyet gösterse de ‘‘Ünlü Gül İnşaat’a  20 milyonluk haciz Şoku ’’    başlıklı habere konu  11. Mahalle Projesinin  müteahhidi   Gül İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş şirketi değildir  ve   müvekkil  Gül İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş    şirketinin bu proje ile ve  haberde adı geçen  arsa sahipleri   ile  hiçbir ilişkisi  bulunmamaktadır.

Gül İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş. şirketi  uzun yıllardır İstanbul’un pek çok değişik ilçe ve bölgelerinde birçok prestijli  projeye imza atmış,  çok sayıda personel istihdam eden, istihdam seferberliğine destek vermiş, ülke ekonomisine ciddi oranda fayda sağlayan, her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan büyük bir firmadır ve  tüm projelerini kanunun emrettiği usul ve esaslara göre inşa etmiştir.

Bu nedenle ,   “Gül İnşaat” adı  kullanılarak,   projenin gerçek müteahhidi araştırılmadan   başka proje isimlerine de yer vermek suretiyle   ,   okuyucuda  şüphe uyandırarak ve müvekkil şirketi rencide edecek ve  ticari itibarını zedeleyecek  şekilde hazırlanmış  gerçek dışı ifadeler  içeren ,kamuoyunu yanıltmaya yönelik ,haber/yazı  içeriği nedeniyle  her türlü hukuki haklarımızı saklı tutarak  işbu tekzip metni içerisinde  yer alan maddi gerçekleri Kamuoyunun bilgisine saygı  ile  sunarız.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde