Gübre fiyatlarına yüzde 234 zam! Sabah ayrı akşam ayrı!

Gübre fiyatlarına yüzde 234 zam! Sabah ayrı akşam ayrı!

Gübre fiyatlarına tepki gösteren tarım yazarı Faik Toy, gübre fiyatlarına bir günde gelen fahiş zamma tepki göstererek, gübrede eski günlere dönüldüğüne işaret etti.

Gübre fiyatlarına yüzde 234 zam! Sabah ayrı akşam ayrı!
16px
24px
27.09.2021 09:59
ABONE OLgoogle

Tarım yazarı, Ziraat Mühendisi Faik Toy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gübre fiyatlarına bir günde gelen fahiş zamma "Hani bir zamanlar sabah ayrı fiyat öğlen gelen zamla ayrı fiyatların olduğu dönem vardı ya, işte yine o eski döneme gittik" ifadeleri ile tepki gösterdi.

Toy, son gelen fahiş zamlardan dolayı gübre fiyatlarına son bir yılda gelen yüzde 150 zammın bile normalleştiğinin altını çizdi.

YILLIK YÜZDE 150 ARTIŞ BİLE NORMALLEŞTİ!

Önceki gün bir gün içinde gelen zamlardan dolayı gübre fiyatlarının son bir yılda yüzde 265 arttığını ifade eden Tarımdan Haber yazarı Toy, “Gübrenin yıllık zam artışlarının yüzde 150 olması bile bize normal gelmeye başladı. Şimdi yüzde 265’leri konuşuyoruz. Hey maşallah, ekonominin geldiği noktaya bak” dedi.

GÜBRE FİYATLARI BİR YILDA NEREDEN NEREYE GELDİ?

Son gelen zamla birlikte gübre fiyatlarının nereden nereye geldiğini rakamları ile ortaya koyan Toy, şunları kaydetti:

“Vay ki vay… Üre gübre ton fiyatı bir yılda 1800 TL’den 6000 TL’ye çıktı. Yıllık zam artışı yüzde 234. CAN gübre 1000 TL’den 3650 TL’ye çıktı. Yıllık zam artışı yüzde 265”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde