Gram altında yeni rekor

Gram altında yeni rekor

Gram altın fiyatı kurdaki yükselişle beraber 1350 liranın üzerini gördü. Değerli madenlerdeki yükselişin ardından yatırımcılar, altın yükselmeye devam eder mi? sorusunu araştırmaya başladılar. İşte detaylar…

Gram altında yeni rekor
16px
24px
06.06.2023 10:03
ABONE OLgoogle

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatında önemli bir hareket yaşanmazken, yurtiçinde dolar kurundaki yükseliş gram altında rekor getirdi.

ALTININ ONS FİYATI DÜŞTÜ DOLAR KURU YENİ REKORU GETİRDİ

Altının ons fiyatı sabah saatlerinde 1.961 dolardan 1.959 dolara geriledi. Buna karşılık dünü 21.26'dan kapatan dolar/TL 21.45'in üzerine tırmandı. Dolarda gelen bu yeni tarihi zirveyle gram altın fiyatı 1.350 liranın üzerine çıkarak rekor kırdı. Uzmanlar FED'in 14 Haziran'da faiz artırımına ara verme ihtimalinin güçlenmesinin altın fiyatlarında aşağı yönlü bir baskı yarattığını belirtti. Ons fiyatında 1.940 doları destek seviyesi olarak işaret etti.

FED FAİZ ARTIRACAK MI?

FED'den geçen haftaya kadar 14 Haziran'da 25 baz puanlık artırım bekleniyordu. Ancak FED yetkililerinden gelen açıklamalar beklentilerde değişime yol açtı. Philadelphia FED Başkanı Patrick Harker ise FED'in yaklaşan haziran toplantısında faiz artırımına gitmemesi gerektiğini belirtti. Faiz artırımında bir toplantının atlanabileceğini düşündüğünü aktaran Harker, gelecek verilerin fikrini değiştirebileceğini kaydetti. FEDYönetim Kurulu Üyesi Philip Jefferson da FED'in bir toplantıda faiz oranını sabit tutma kararının para politikası sıkılaşmasını sonlandırdığı anlamına gelmemesi gerektiğini belirtti. St. Louis FED Başkanı James Bullard ise faiz artışlarından sonra para politikasının daha iyi durumda olduğunu belirtti.

Patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde