Graham çark etti: Trump'ın Suriye politikasıyla tarihi çözümler mümkün

Graham çark etti: Trump'ın Suriye politikasıyla tarihi çözümler mümkün

Trump'ın Türkiye'nin harekat yapmasına yeşil ışık yakmak suretiyle ABD askerlerini çekmesine en sert tepkiyi gösteren siyasetçi olan Graham, fikir değiştirdi.

Graham çark etti: Trump'ın Suriye politikasıyla tarihi çözümler mümkün
16px
24px
21.10.2019 12:39
ABONE OLgoogle

Trump'ın politikasının başarıya ulaşabileceğini, tarihi çözümlerin mümkün olduğunu söyleyen Cumhuriyetçi Senatör, ABD-Kürt ortaklığında Suriye petrollerine el koymaktan söz etti.

Fox News kanalına konuşan Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen ismi Lindsey Graham, haftasonunda Başkan Donald Trump ile yaptığı sohbetin, hem Türkiye'nin hem de Kürtlerin güvenliği garantiye alınırken IŞİD'cilerin kontrol altında tutulacağı bir çözüme ulaşma konusunda iyimserliğini artırdığını söyledi.  

"Kartlarımızı doğru oynamamız halinde Suriye'de yıllardır elimizden kaçan tarihi çözümlerin bazılarının gerçekleşebileceğine dair giderek daha iyimser oluyorum" diyen Graham, Trump'la sohbetinden bazı içerikler de paylaştı. Graham duyurdu: Başkan Trump’la konuştum, kararı Türkiye için akla gelebilecek en kötü şekilde oyun değiştirici olacak

TRUMP'IN HEDEFLERİ: 'TÜRKİYE İLE KÜRTLER ARASINDA ASKERSİZ BÖLGE ÜZERİNDE ABD HAVA GÜCÜ' 

Trump'ın Türklerle Kürtler arasında uluslararası güçlerin bulunduğu askersiz bölge kurulmasına ve bu bölgenin üzerinde ABD'nin hava gücünün bulunmasına hazır olduğunu aktaran Cumhuriyetçi Senatör, hava gücü kullanmalarının bölgede tutulan IŞİD'cilerin kaçmamasını garantiye alacağını savundu.   

YAPTIRIM ŞAMPİYONU

Fox News kanalında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunu hedef alan Barış Pınarı Harekatı için 'Erdoğan'ın işgali' vurgusu yapan Graham, daha önce Trump'ı Kürtlere ihanet etmekle suçlarken, ABD askerlerinin çekilmesinin Kürtlerin yıkımına yol açacağını savunmuştu.

Kongre'de Türkiye'ye ağır yaptırımlar getirilmesinin başını çeken Graham'in Demokrat Senatör Chris Van Hollen ile birlikte hazırladığı tasarıda askeri mali transferler, Halkbank, S-400 alımı, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ailesinin mal varlığının araştırılması ve vize yaptırımları yer aldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde