Gordon Moore 94 yaşında öldü

Gordon Moore 94 yaşında öldü

Çip kuralını bulan Intel kurucu ortağı Gordon Moore 94 yaşında öldü. Gordon ve Betty Moore Vakfı'ndan yapılan açıklamada Moore'un Hawaii'deki evinde ailesiyle birlikte huzur içinde öldüğü bildirildi.

Gordon Moore 94 yaşında öldü
16px
24px
25.03.2023 14:39
ABONE OLgoogle

Endüstri öncüsü Fairchild Semiconductor'ın kurucusu olan Moore, 1968'de bir noktada dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi haline gelen Intel'i kurdu. Santa Clara, California merkezli şirket, dünyadaki kişisel bilgisayarların yaklaşık yüzde 80'ini en önemli parçası olan mikroişlemci ile sağlıyordu. Moore, 1975'ten 1987'ye kadar icra kurulu başkanıydı.

Moore'un 1975'te revize ettiği yasa, uygulanabilirliği bir tartışma konusu olsa da, hem çip endüstrisi içinde hem de ötesinde ilerleme için bir ölçüt olmaya devam ediyor. 

Moore'un çip gözlemi, Intel'in öne çıkması için temeldi. Şirket, rakiplerini geride bırakarak, küçük elektronik bileşenlerin üretimine artan miktarda para akıttı. İlerleme hızı, Intel'in teknolojisini önce kişisel bilgisayar devriminin, ardından da internet devriminin donanım merkezi haline getirdi.

Ölümünün ardından Apple INC. İcra Kurulu Başkanı Tim Cook attığı bir tweette "Dünya, Silikon Vadisi'nin kurucu babalarından biri ve teknolojik devrimin yolunu açmaya yardımcı olan gerçek bir vizyoner olan Gordon Moore'ı, bir devi kaybetti" dedi. "Hepimiz ona minnet borçluyuz."

Moore'un Hawaii'deki evinde ailesiyle birlikte huzur içinde öldüğü yapılan açıklamayla duyuruldu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde