Google servislerinde çökmeye ilişkin resmi açıklama

Google servislerinde çökmeye ilişkin resmi açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Google servislerinde global sorunlar olup, ülkemizde de hissedilmektedir. Türkiye'deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Google servislerinde çökmeye ilişkin resmi açıklama
16px
24px
19.12.2019 12:39
ABONE OLgoogle

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, sosyal medya hesabından Google servislerinde yaşanan sıkıntıya ilişkin paylaşımda bulundu. 

Söz konusu sıkıntıların global bir sorun olduğunu vurgulayan Sayan, şunları söyledi:  Google'ı kim çökerrti? Youtube, Gmail, Google Analytics ve arama sayfası çalışmıyor

"Google servislerinde global sorunlar (Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi) olup, ülkemizde de hissedilmektedir. Türkiye’deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ekiplerimiz süreci yakından takip etmektedir. Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalıdır."

?ref_src=twsrc%5Etfw">December 19, 2019

?Google’da meydana gelen yavaşlama sunduğu tüm hizmetlerde aksamaya sebebiyet verdi.

Dünya çapında internet sitelerinde yaşanan sorunları belgeleyen DownDetector sitesine göre, Google'da yaşanan sorundan Türkiye ve Japonya en fazla etkilenen ülkeler oldu. Benzer şikayetlerin Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Romanya ve Yunanistan'dan da geldiği de ifade edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde