Goldman Sachs'tan ilginç faiz tahmini

Goldman Sachs'tan ilginç faiz tahmini

Goldman Sachs, TCMB’nin bu yıl her ay faizleri 100 baz puan indireceğini öngördü.

Goldman Sachs'tan ilginç faiz tahmini
16px
24px
04.10.2022 07:00
ABONE OLgoogle

Goldman Sachs, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yıl sonuna kadar faizin tek haneli rakamlara düşmesi yönünde yaptığı açıklamaların ardından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yıl sonuna kadar her ay 100 baz puan indirmesinin beklendiği söyledi. Gizlisi saklısı kalmadı! Erdoğan: PPK'ya faiz indirimini telkin ediyoruz

Goldman Sachs'tan yapılan değerlendirmede açıklamada, "TCMB'yi para politikası duruşuyla bağlantısı olmayan bir kurum olarak gördüğümüz için... TCMB'nin faizleri düşürmeye devam edeceğini bekliyor ve yıl sonuna kadar her ay 100 baz puan büyüklüğünde faiz indirimi öngörüyoruz" denildi.

Değerlendirmede, şimdiye kadar kısıtlayıcı finansman ve makro-ihtiyati politikaların seçimler yaklaştıkça belirgin şekilde gevşeyebileceği de belirtildi. TCMB'nin son iki ayda beklenmedik şekilde 100'er baz puan faiz indirimine gitmesinin ardından politika faizi oranı yüzde 12 seviyesinde.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde